Ece DOĞAN

GENÇ BAKIŞ

Mutlu bir buğday tanesi

Yine zaman çok çabuk geçti demekten başka bir başlangıç bulamıyorum. Her aldığımızla yaşla biraz daha hızlanıyor sanki zaman kavramı. 2018’i de iyisiyle kötüsüyle bitirdik. Umarım beklediğiniz gibi geçmiştir.
Benim beklediğim gibi miydi bilmiyorum ama sanırım çok iyi bir öğretmen oldu 2018 bana. Çok şey öğrendim. İlk önce kendimi sevmeyi öğretti. Kendimden bile kendimi korumayı öğretti. Hayatın akışına kapılıp kendimizi ne çok unutuyormuşuz, hatırlamamız gerektiğini öğretti.
Tabii birden sabah uyandığımda öğrenmedim bunları. Biraz zor bir süreç geçirdim. Zor değilmiş aslında ve çok insan geçiyormuş aynı süreçten. Panik ataktan bahsediyorum. Evet çok sık rastlanan bir durummuş. Bir çok sebebi varmış. Ama özü kendi sesini duyamamakmış bence. Ben öyle yorumladım. Bilirkişi değilim sonuçta. Ama bu şekilde kendi kendimin ilacı olabildim. Bu panik atak denen garip durumla öğrenmiş oldum bende bu seneden birçok şey.
Yenilendim aslında. Kimseye duymak istediğini söylemiyorum artık mesela söylemek istediğimi söylüyorum sadece. Görmek istemediğim kimseyi görmüyorum. Etraf kırılmasın dökülmesin derken kendini kırıp döküyormuş insan. İç sesini duyamaz hale geliyormuş. Çevremizden aldığımız her mesaj farklı kodlanıyormuş içimizde bir yere. Çözmesi de işte bir yerde ben deliriyor muyum acaba noktasına gelince uğraştırıp duruyor. İlk düğüm nerde atılmış bul bulabilirsen.
İçinizde böyle bir durumu yaşayan vardır. Ve emin olsun ki yalnız değil. Bende yalnızım sandım. Meğerse bu ülkede yaşayan beynine bütün gün olumsuz kodlar, olumsuz haberler yüklenen birçok insan bir noktada benim durumuma geliyormuş. O yüzden en çok kendi sesimizi dinleyip, kendimizi sevip, kendimize şefkatle sarılmamız gerekiyormuş.
Bu yıl dileğim hepimiz önce kendimizi sevelim. Kendimizi, potansiyelimizi kabul edelim.
Ayağa kalkması çok daha kolay olacak sanki o zaman. “iki değirmen taşı arasında bir buğday tanesi bile olsan yaşamak güzel şey” dizelerini beynime kazıyan sevgili babam ne kadar da haklıymış bu sene bunu anlamış oldum ben. Sırf bunun için bile bu seneyi yaşamaya değermiş. İyiki yaşamışım.
2019 bana daha güzel günler mi daha kötü günler mi getirecek bilmiyorum. Ama her getirdiğini göğüslemeye hazır olduğumu hissediyorum. Bu sene 2 değirmen taşı arasında bile olsam mutlu bir buğday tanesi olma sözü veriyorum kendime.
Yaşanan hergünün kıymetini bildiğiniz, dolu dolu yaşayacağınız bir gün olsun 2019. Çalışanın hakkının verildiği, iş sahiplerinin ben bu tekneyi nasıl yürüteceğim diye bocalamadığı, hayvanların güven içinde sokaklarda dolaşabildiği, çocukların yüzünün güldüğü bir yıl olsun 2019. Siz nasıl bir yıl yaşamak istiyorsanız öyle bir yıl olsun 2019.

31.12.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ