Ece DOĞAN

GENÇ BAKIŞ

Hayatın fısıltısı

Burada oturup sürekli size dert yanıyor gibi hissediyorum kendimi. Fakat sizlerde farkındasınızdır bu zamanda hayata yeni atılacak bir genç olmak pekde kolay değil. Önümde neresinden toplasamda bir düzene koysam diye sere serpe duran bir hayat varken. Kendimden ve sistemden başa eleştirecek fazla şey bulamıyorum.
Kepi cüppeyi giyip ailemin yüzünü ağarttım, “emeklerinizi boşa çıkarmadım” diye gülümseyebilmek pek güzel duyguymuş. Fakat sonrasında kafayı yememek elde değil. Acaba neresinden başlamak lazım? diye bir soru var ki bunun cevabını önüne gelen her insanda aramaya başlıyorsunuz. Birisi 'sen en iyisi bunu yap' desin diye yalvaran gözlerle bekliyor insan.

Öğrencilik bir akvaryummuş. Diplomayı elimize verip bizi bir denize atıveriyorlarmış. Sanki o kadar sene nasıl yüzeceğimizi öğrenmemişiz gibi denizin içinde çırpınırken buluyormuşuz kendimizi.

Bu zamana kadar ailelerimizin maddi imkanlarının bir kaç çıta üstünde hayat beklentisi ve umuduyla çeyrek asır geçiriyoruz. Sonrasında hayat birden 'bu hiçte kolay değil, sürüneceksin önce' diye fısıldıyor. İşte son bir yıldır bu fısıltıyı duyuyorum bende. Tabii her meslekte durum böyle değildir. Ben mesleğimin zorluklarını bir çok ağızdan duyarak başladım. Ama 18 yaşında ben onlar gibi olmam, her şey çok güzel olacak diye hayalperestliğin zirvesinde dağa taşa haykırıyor insan. Şimdiyse dönüp gülüyorum dört sene önceki Ece'ye. “Medya sektöründe kim güle oynaya bir meslek hayatı geçirmiş ki sen geçireceksin” diye.

Yazdıklarım size fazla karamsar gelebilir Aslında hevesim kırılmış yada vazgeçmiş değilim.
Sadece Türkiye'de yeni mezunlara yapılan muameleyi gördükçe ayaklarımı yere daha sağlam bastırmaya çalışıyorum. Yere sağlam basmayı geç yerin dibine sokmak lazım ayakları galiba.

İş başvurusu yaptığınızda ucu açık deneme süreleri, bu sürede maaşı geçtim yolunu, yemeğini bile karşılamayı kabul etmeyen bir çok kurum var. Tabi her yerde durum böyle değil ama başvuran arkadaşlarımdan da kendimden de gördüğüm tablo ortalama olarak böyle.

Umarım Türkiye içinde hepimiz içinde güzel şeylerin olacağı bir döneme giriyoruzdur. Sevdikleriniz ve özlediklerinizle birlikte keyifli bir bayram geçirmenizi diliyorum.

16.07.215
OKUR YORUMLARI
Davut Şahinol
25.02.2016 13:45:00

Çok güzel yamızmışının, ama Türkiyenin gerçekleri böyle bu bozuk düzende kendimize yer bulmaya çalışıyoruz. Sizi tebrik ederim. Bu cesaretinizden dolayı..

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ