Ece DOĞAN

GENÇ BAKIŞ

Değişmek

Yine bir bayram yazısı kavuşturdu bizi. Öncelikle hepimiz için çok güzel bir bayram olsun. Her bayramda ne çok şey değişiyor aslında değil mi? Aramızdan ayrılanlar oluyor, aramıza yeni katılanlar oluyor hayat aynı seyrinde, aynı hızında akıp gidiyor belki değişmeden ama biz ne çok değişiyoruz.
Beklentilerimiz değişiyor, fikirlerimiz, isteklerimiz, heyecan duyduğumuz şeyler, sevdiklerimiz, sevmediklerimiz, onayladıklarımız hepsi zaman akışı içinde değişiveriyor iyi veya kötü. Yüzümüz değişiyor, saçlarımız değişiyor, ellerimiz, gücümüz, kuvvetimiz değişiyor biz içimizdeki çocuğa kanıp yaş alıyoruz yaşlanmıyoruz desek bile.

Bazen şöyle bir birkaç yıl önceki fikirlerinize bakıp değişmesek yaşayamazmışız gibi gelmiyor mu size de? Hayatımıza giren her insan değiştiriyor, her hatamız değiştiriyor, kalbimizde ki aşk değiştiriyor, biz böyle iyiyiz desek bile aslında değişim nefes almak gibi bir ihtiyaç geçmişe bir dönüp baktığımız zaman. Ne yalan söyleyeyim ben kendimde ki herhangi bir değişimi görünce memnun oluyorum.
Memnun oluyorum çünkü değişim kadar hayatta bazı şeyler de o kadar sabit ki. Çalışıyorsanız işiniz mesela. Her gün aynı saatlerde git gel, aynı insanları gör. Aynı patronun isteklerini her gün yapmaya devam et. İşten çık aynı dolmuşa bin. Aynı saatte yemek ye. Birkaç dostunuz vardır mutlaka hepsinin yeri ayrı tabi kimse gücenmesin ama sosyalleşmekte hep o aynı insanlarla oluyor bir süre sonra. Bu kadar aynılığın içinde sürekli devam eden bir değişimde gülümsetiyor bence insanı. Merak etme hala evrilerek yaşıyorsun diye göz kırpıyor sanki hayat o farkındalık anlarında.

Evet, biliyorum bir yandan da çoğu zaman korkuyoruz düzen değiştirmekten. Belki de haklıyız yenisinin eskisinden kötü olduğu çok örnek vardır hepimizin hayatında. Risk almaktansa rutine bağlanmak daha güvenli bölge gibi geliyor böyle hissettiğim zamanlar çok olmuştur. Ama ya o bölgede yüzler gülmüyorsa artık? Ya sürekli eleştirecek bir şeyler buluyorsak? Ya git gide gruplaşmış belki de yalnızlaşmışsak? Ya korkuyorsak bir şeylerden? Ya sesimizi çıkaramıyorsak? Ya adil değilsek? Ya özgür değilsek? Ya kayıplar veriyorsak sürekli? Ya yaşayamıyorsak hakettiğimiz gibi? Kalmalı mıyız yine de o güvenli sandığımız bölgede. Yoksa çabalamalı mıyız değişsin bir şeyler diye?
Bence yaşanacak çok güzel şey var. Eleştirdiğimiz her şeyi değiştirmeye başlamanın tam vaktidir bu bayram. İlk önce de kendimizi. Kırgınlıklarımızı ortadan kaldırmakla başlayalım mesela kocaman sarılalım kaldıralım aradan bütün kırgınlıkları. Sonra da cesur olalım korkmayalım biraz inanıyorsak daha iyi olabileceğimize, değişimin şart olduğuna inancımızın arkasında olalım.
Bu bayram hep birlikte olalım. Özgür olalım. Güçlü olalım. Mutlu olalım. Adil olalım. Biz güzel insanlarız, hakettiğimiz gibi güzel yaşayalım.

03.06.2019
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ