Ece DOĞAN

GENÇ BAKIŞ

Bir Genç Kızın Düğün Gözlemleri

Yaz göz açıp kapatana kadar geçti bile. Sanırım hepiniz düğün sezonundan nasibinizi almışsınızdır. Ben bu yaz fazlasıyla aldım. Canım ablamı çok güzel bir gelin olarak evden gönderdik. Onu gönderirken çokta güzel kalpli bir abim olmuş oldu. İkisine burdan tekrar mutluluklar dilemek istiyorum.
Ama konumuz onlar değil. Konumuz benim düğün gözlemlerim. Düğün hazırlığı ne stresli işmiş. Asla sonu gelmeyen detaylarda boğuluveriyor insan. Gelinim, damadım dediğin an her şeyin fiyatı ikiyle çarpılıveriyor. Bu devirde düğün yapmak kolay değil. Bütün düğün hazırlığındaki okurlarımıza şimdiden kolaylıklar ve mutluluklar diliyorum.
Detaylar dedim ya ah ne boğulduk o detaylarla. Ne stresler yaşadık. Her şeyin en güzeli olsun derken. Ama o güne geldiğimiz de bir baktım tek güzel detay birbirlerine aşkla bakan, mutlulukla dans eden iki güzel insanmış. Masada ki süsün, gelinlikte ki taşın hiç bir önemi kalmıyormuş. Bunu da gözlemlemiş oldum. Buradan kendime de bir not bırakyorum. Sevgili Ece evlenecek yaşa geldiğin zaman sadece kendine en rahat ayakkabıları ve mutluluğunu seninle kalpten paylaşacak insanları seç. İnan hiç pişman olmayacaksın.
Biliyorsunuz İzmir'de yaşıyoruz. Gurbette düğün yapınca uzaktan gelen eş dostu ağırlamanın keyfi de başka oluyormuş. Sağolsun ailemizin çınarı dedem sayesinde eski düğün geleneklerini de çok güzel yaşamış olduk.
Bahçesinde kalabalık sofralar kurduk. Sorgun düğünlerinden hatırladığım o sofralar gibi. O zamanlar küçüktüm tabi o masaların kıymetini pek anlamamışım.Şimdi masa etrafında yaşanmışlığı çok insan toplanınca bana da keyifle dinlemek düştü.
Düğünlerin en güzel yanı da buymuş. Sabahlara kadar konuşulsa bitmeyecek yaşanmışlıklar. İki insanın bir araya gelmesini kutlamak için yıllardır birbirinden ayrı kalmış ama bağları hala sapasağlam insanların bir araya gelmesi.
Düğün bitti yorgunluğu kaldı. Aylarca aradığım elbisemle eğlenmekten fotoğraf bile çekilemedim doğru dürüst. Ama şimdi düğünün her anını gülümseyerek hatırlıyorum. En güzel fotoğrafları zihnim çekmiş çünkü. Yıllar sonra başka bir düğün masasında oturup konuşabilecek fotoğraflar çekmiş hemde.
Bizlere eşlik eden, iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum. Düğünden örneklendirdim ama hayat boyu samimiyetine güvendiğimiz insanlarla detaylarla boğulmamış sade bir hayat yaşamak asıl olan sanırım. Bu bayram en içten insanlarla paylaştığınız bayramınız olsun. Sevdikleriniz ve özlediklerinizle aynı masada bayramın keyfini çıkarmanız dileğiyle. İyi bayramlar.

31.08.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ