Ece DOĞAN

GENÇ BAKIŞ

ANLAMAK

Şarkılı, türkülü ve bol şiirli bir hafta sonundan yazıyorum bu satırları. Şöyle bir etrafıma bakıyorum da yaşamak ne kadar keyifli. Anlamak, anlaşmak ne kadar da kolay. Ama insanız işte biz, her şeyi zorlaştırmayı severiz.
Meraklıyız bir kere. Başka hayatları önemsiyoruz. Yorumlar yapmayı seviyoruz. En iyi biz biliriz sevgili hemşerilerim küçük bir kentte büyümek her adımını 'elalem ne der' diye atmak değil miydi? Sonrasında da sürekli insanlara kendimizi anlatma, yanlış anlaşılmama çabasına girmedik mi?
Karşı tarafı anlama çabamız yok. Katıyız bu konuda. Zaten öyle günlere geldik ki kendimize bile tahammülümüz yok. Anlamak denen kavrama ayıracak vaktimiz yok. Yargılamaksa dünyanın en kolay şeyi. Fikir uyuşmazlığı varsa o insanı tanımaya bile gerek yok. işte hayat bu kadar katı değil, kesin çizgileri yok. Olmamalı yani.
'Herkese herşey anlatılmaz.' diye diye herkes herşeyi kendi içinde yaşar oldu. Paylaşmak bizim doğamız oysa ki. Yalnızlaşıyoruz farkında olmadan.
Bayramlar herkesi kabuğundan çıkarıp, kalabalığa itiyor bir şekilde. İyi de olmuyor değil. Hepimiz için sevdiklerimiz ve özlediklerimizle keyifli bir bayram olmasını dilerim.
İlk yazımda güzel yorumlarını benimle paylaşan Yozgat Gazatesi ailesine ve okuyanlarına da teşekkürlerimi iletiyorum.

15.10.2013
OKUR YORUMLARI
FATMA OĞAN
27.10.2013 20:34:00

HAKLISIN ECECİM. KATILIYORUM. NE ZAMAN KENDİMİZİ KARŞIMIZDAKİNİN YERİNE KOYUP, ONA GÖRE DAVRANIRSAK, O ZAMAN İLTİŞİM KOLAYLAŞIR. BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ ANLARIZ. BU DA BUNALIMLI HAYAT ŞARTLARINDA NE KADAR GERÇEKLEŞEBİLİR, BİLEMEYİZ.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ