YOZGAT BELEDİYESİNDEN DEPREMZEDE AİLELERE MORAL GECESİ

YOZGAT BELEDİYESİNDEN DEPREMZEDE AİLELERE MORAL GECESİ

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından afet bölgesinden Yozgat'a gelen depremzede çocuklar ve aileleri için Yozgat Belediyesi tarafından moral gecesi düzenlendi.

Yozgat Cemil Çiçek Adalet ve Eğitim Merkezi Konferans Salonunda depremzede çocuklara moral olmak ve çocukların kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliklerde palyaçolar, yüz boyama etkinlikleri, müzikli eğlence ile oyunlar oynayarak çocuklar keyifli vakit geçirdi. Hem ailelerin hem de çocukların moral bulduğu eğlenceye ilgi oldukça yoğun oldu. Yozgat Belediyesi ekipleri tarafından etkinliğe gelen ailelere ve çocuklara çeşitli hediyeler verilerek pamuk şeker dağıtıldı. Yapılan etkinlikle gönüllerince doyasıya eğlenen çocuklar depremin izlerini silmeye çalıştı.

Depremin etkileri siliniyor

Malatya'dan Yozgat'a geldiklerini söyleyen Sevim Mordeniz, “Çocuklarla buradayız. Çocuklarımız eğleniyor bu etkinliklerle depremin etkileri biraz olsa da siliniyor. Bize de moral oluyor” dedi.

10 yaşındaki depremzede Asya Öksüz ise “Bu etkinlikler bizi çok mutlu ediyor. Burada çok eğleniyoruz, depremzedeyiz. Burada depremi unutturmaya çalışıyorlar. Bizim için güzel bir gündü" şeklinde konuştu.

"Ensar muhacir kardeşliğini yaşatıyoruz"

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise “Adalet Eğitim Merkezide kalan 588 kişi için bir etkinlik düzenledik. Burada 170 çocuğumuz var. O çocuklarımıza neşeli bir gece geçirimlerini sağlamak ve depremin acılarını beraber sarabilmek için onlarla burada olduk. Bu süreç uzun bir süreç. Hem belediye, valilik ve halkımız olarak depremzedelere hem sahip çıkmak sorumluğumuz hem de zorunluluğumuz var. Ensar ve muhacir kardeşliğini burada yaşatmak istiyoruz. Bugün ekiplerimiz moral gecesi düzelendi. Animasyon, palyaço gösterileri, pamuk şeker dağıtımı gibi etkinlikler düzeliyoruz” ifadelerine yer verdi.

02/03/2023 10:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ