YOZGAT BELEDİYESİNDE 551 ÇALIŞANI SEVİNDİREN SÖZLEŞME İMZALANDI

Yozgat Belediyesi ve Hizmet İş Sendikasının Belediyede çalışan sendika üyeleri 2 yıl 9 ay süreli olarak imzalanan toplu iş sözleşmesi ücret zammı, 1-Yıl 1.altı ay işçilerin taban ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı.1-Yıl 2. altı ay yüzde 5, 2. Yıl birinci altı ay yüzde 5, ikinci altı yüzde 5,3.yıl 9 ay süre ile yüzde 6 oranında zam yapıldı. Toplu İş Sözleşmesi Sosyal Hakları yüzde 100’e varan oranlarda zam yapıldı.
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hali Özdemir, yaptığı konuşmada; en güzel en iyi yapılan toplu iş sözleşmesinin, işçiye ve işverene zarar vermeden masada yapılan toplu iş sözleşmesi olduğunu söyledi.
Özdemir,daha sonra şöyle konuştu :
“ Son yıllarda Hak-İş ve Hizmet-İş’in programlarına bakarsınızkavgasız gürültüsüz iş barışını bozmadan toplu iş sözleşmelerini imzalanmaktadır. Yozgat ilimizde bu konuda çok şanslı, sabah kalkıyorsunuz işiniz var, iş yerinde huzurunuz var, ücretinizi ve sosyal haklarınız zamanın alıyorsunuz, toplu-iş sözleşmesi işçiyi ve işvereni üzmeden masada imzalanıyor. En önemlisi işçilerimizin haklarını gözeten, alın teri ve emeğinin karşılığını zamanında ödeyen bir belediye başkanınız var. Başta belediye başkanımız ve şube başkanımız olmaküzere toplu-İş sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İmzalanan toplu iş sözlenmesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de mesai arkadaşlarını mağdur etmediklerini belirterek şunları söyledi :
“Toplu İş Sözleşmesinde Rabbim’e hamdolsun mesai arkadaşlarımızı mağdur etmedik. Emekçi kardeşlerimizin hakkını vermekten hiç bir zaman imtina etmedik, etmeyeceğiz. Sözleşme süresi boyunca emek veren ekibimize ve sendika yetkililerine teşekkür ediyor, birlikte çalışmaktan gurur duyduğum mesai arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Biz memleketimize hizmet yolunda büyük bir aileyiz.”
Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ise Hak İş olarak üyelerinin sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayarak şunları dile getirdi :
“Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı ve Hak-İş İl Başkanlığı olarak gece gündüz, cumartesi pazar demeden çalışan emekçi kardeşlerimizin özlük haklarını koruyup toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. Tüm işçilerimiz iyi bilsinki, Hak-İş olarak emekçi kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz”
Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Toplu iş sözleşmesi imza törenine, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Şube Başkan Yardımcısı Feyyaz Ünal, Kırşehir İl Başkanı Hızır Gürler, Yozgat Belediye Başkan Yardımcıları¸Murat Tanışman, Hasan Erol, Serdar Açıkgöz, Yozgat Belediyesi Personel Ltd. Şirketi Müdürü Yalçın Korkmazyiğit, Yozgat Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İşyeri Sendika Temsilcileri, Komite Başkanları ve sendika üyeleri katıldı.