YALÇIN: HİZMETLERİMİZE  DURMADAN, DİNLENMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

YALÇIN: HİZMETLERİMİZE DURMADAN, DİNLENMEDEN DEVAM EDECEĞİZ

Akdağmadeni  ilçesinin çalışkan Başkanı  Uzm. Dr. Nezih Yaçın,yaptığı açıklamada 2021 yılında gerçekleştirdiği icraatları ile 2022 yılı hedeflerini dile getirirken ‘Hizmetlerimize durmadan dinlenmeden devam edeceğiz”dedi.İlçede geçen yıl  Akdağmadeni Belediyesinin öz kaynaklarıyla ilçede  "25 Milyon"liralık  yatırım gerçekleştirdiklerini,kent içerisinde 15 bin  ton sıcak asfalt döktüklerini, 35 bin metrekarelik kilit parkenin döşendiğini ve 4 yeni kaynaktan su elde edilerek içme suyu şebekesinin su rezervinin artırıldığı  ifade eden Başkan Yalçın ‘’ 2021 yılında Akdağmadeni’mizin eksikliklerini gidermek, ilçemize değer katmak için birçok önemli projeyi hayata geçirdik.” şeklinde konuştu.

Başkan yalçın 2021 yılı icraatları ile bu yılki hedeflerini değerlerdirdiği  açıklamasında  şunları söyledi :

“Önem verdiğimiz alt yapı çalışmalarında büyük mesafeler kat ederek ilçemizin alt yapısını güçlendirdik. İlçemizin çehresini değiştirdiğimiz İstiklal ve Sakarya Caddelerinin alt ve üst yapısını tamamen yeniledik. 2021 yılı içerisinde yaklaşık 15 bin ton sıcak asfalt çalışması yaparak doğalgaz ve alt yapı çalışmalarıyla yıpranan yollarımızı kaliteden ödün vermeden yıllarca ilçemize hizmet edecek şekilde yaptık. İlçemizin birçok cadde ve sokağında yaklaşık 35 bin metrekare kilitli parke yol yapımı, 6 bin metre kare kaldırım düzenlemesi, 6 bin metre bordür çalışması gerçekleştirerek Akdağmadeni tarihinde en fazla çalışma yapılan yıllardan birini geride bıraktık. Ana caddelerimizde yaptığımız çevre düzenlemesiyle ilçemizi modern bir kimliğe büründürdük. Yer altı çöp konteyner sistemleri, yağmur suyu drenaj hatlarını ilçemizle buluşturduk. İçerisinde bulunduğumuz kuraklıkta ilçemize yeni içme suyu kaynakları kazandırmak için gecemizi gündüzümüze katarak 2021 yılı içerisinde 4 yeni kaynaktan toplamda saniyede 37 litre debiye sahip içme suyunu ilçemize kazandırdık.”

Başkan Dr.Yalçın açıklamasında ilçede Belediyece kurulmakta olan Tekstil fabrikasının tamamlanma aşamasına getirileceğini belirterek şu bilgileri verdi :

“ Üreterek büyüyen ve insan odaklı çalışmalarımız doğrultusunda istihdama büyük katkı sağlayan ilçemizde üretimine devam eden tekstil fabrikasının kurulma aşamasında yaklaşık 3500 metrekarelik fabrika binasını yaparak yatırımcıya teslim ettik. Böylece onlarca insanımıza istihdam ve dışardan nakit girdi sağlanmasıyla ilçe ekonomisine katkıda bulunduk. Bölgemizde tek olan Lisanslı "Sıfır Atık Tesisi" ni kurduk. Kurulan tesis sayesinde hem çevremiz korunacak hem de atıkların geri dönüşümü ile ilçe ve ülke ekonomisine katkıda bulunacağız. Daha temiz ve yaşanabilir bir Akdağmadeni için kurulan tesisle artık yeni yol haritamız hazır. Eğitime ve çocuklarımıza verdiğimiz değerin bir göstergesi olarak toplamda 2100 metrekare kapalı alandan oluşan Akdağmadeni Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Kapalı Çocuk Oyun Alanı projemizi tamamladık. Böylece ilçemizin aydınlık geleceği çocuklarımıza kaliteli zaman geçirerek gelişimlerine katkı sağlayacak, çalışan anne babaların büyük destekçisi olacak Akdağmadeni'nin bir hayalini daha hayata geçirdik. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Akdağmadeni’mizin yeni reklam yüzü haline gelen, dünyanın en kaliteli Salebi Akdağmadeni Salebi’nin patent ve coğrafi işaret tescil belgesini aldık. İlçemizde üretilen ürünlerin ulusal ve uluslararası pazar ağında satılabilmesi için düşündüğümüz Gupse markamızın tescilini yaptık. İlçemizde üretilen ürünlerin paketlenmesi ile ilgili tesisimizin kurulumunda son aşamaya geldik. 2021 yılı bereketli bir yıl oldu. Daha burada sayamadığımız onlarca çalışmamız var. Ben öncelikle büyük bir uyum içerisinde çalıştığımız her projede emekleri olan değerli Meclis üyelerimize, ekip arkadaşlarıma ve Belediyemizin fedakâr çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Yalçın açıklamasının son bölümünde ise şunları söyledi :

“Birlik ve beraberlik içerisinde bu güzel hizmetleri vatandaşlarımıza sunmak için yolumuza durmadan, dinlenmeden devam edeceğiz. 2022 yılı Akdağmadeni’miz ve desteklerini sürekli hissettiğimiz değerli vatandaşlarımız için birçok güzel ve önemli projeyi gerçekleştireceğimiz bir yıl olacak. 2022 yılı da bir önceki yıl gibi Akdağmadeni’nin yılı olacaktır. Yeni yılın Tüm vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum.’’

03/01/2022 22:09
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ