SORGUNDA BELEDİYEDEN  ‘GERÇEK’ GİBİ YANGIN TATBİKATI

SORGUNDA BELEDİYEDEN ‘GERÇEK’ GİBİ YANGIN TATBİKATI

Sorgun Belediyesi personeline yönelik yangın söndürme, kurtarma, tahliye ve ilk yardım konularında eğitim ve tatbikat çalışması yapıldı.

Sorgun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Belediye personeline yönelik yapılan eğitimde, yangınla ilgili hayat kurtarıcı bilgiler verildi. İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından verilen eğitimde 'yangın nedir, yangın çıkış nedenleri, yangında alınacak önlemler, yangın esnasında yapılması gerekenler, yangın öncesi ve sonrası hareket tarzları, doğru yangın ihbarı verme ve yangınlara müdahale' konularında belediye çalışanları bilgilendirildi.

Belediyede çıkabilecek yangınlara karşı; müdahale, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekiplerinin oluşturulması gerektiğine dikkat çekilen eğitimde, personele yangın söndürme cihazları tanıtılarak, kullanımı hakkında bilgiler verildi. Daha sonra, teorik olarak verilen bilgiler yangın söndürme tatbikatıyla pratiğe taşındı. Belediye meydanında toplanan personele, çıkan yangına müdahale etme şekilleri ve yangın tüpleriyle ilgili detaylı bilgi verilerek, her araçta ve her binada, en az bir tane aktif halde olan ve süresi geçmemiş bir yangın söndürme tüpünün bulunması gerektiği bilgisi verildi. Bilgilendirmenin ardından personele uygulamalı yangın tatbikatı yaptırıldı. Vatandaşların da meraklı gözlerle izlediği tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

 
08/10/2020 20:53
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ