SORGUN BELEDİYESİNDEN JEOTERMAL SERACILIK PROJESİ

SORGUN BELEDİYESİNDEN JEOTERMAL SERACILIK PROJESİ

Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci,ilçede yoğun bir şekilde sürdürdüğü Belediye hizmetlerinin yanı sıra  üretime ve istahdama yönelik yatırımlara da yöneldi. Sorgunda yüzlerce işsize iş  sağlamak için Belediye ve Sorgunlu bir yatırımcıyla yapacağı  işbirliği ile  büyük bir tekstil fabrikasını kurmayı planlayan Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci, şimdi de ilçede jeotermal seracılığa ve büyük bir domates üretimine ivme kazandıracak bir projenin hayata geçmesine vesile oldu.Belediyenin kar ortaklığı ile 30 dönümlük alanda jeotermal su ile ısıtılacak 110 bin domates üretim kapasiteli serada fide dikimlerine başladı. Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci, fide dikimine  fiilen kendisinin de katılması nedeniyle sera çalışanlarından alkış aldı.İl aşamada 40 bayanın iş imkanına kavuştuğu serada jeotermal kaynaklarıyla 3 ayda 110 bin domates üretilecek..

Göreve geldiğinden bu yana ilçede gerçekleştirdiği  gerek Belediye hizmetleri ve gerekse üretim ve istihdama yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken   Sorgun`un  çalışkan Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci kentin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak sera projesine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çok yüksek bir teknoloji ve ufuk açan bu hizmeti Sorgun`a kazandırmış olmaktan ayrıca kar ortağı olarak belediyeye gelir sağlıyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Sorgun her alanda ilerliyor, önceliğimiz olan jeotermal kaynaklarımızı kullanarak bu alanda şehrimize ivme kazandırmak bize ayrı bir heyecan veriyor. İlk fidelerini diktiğimiz serada toplamda 110 bin fidenin dikimini gerçekleştirdik. 30 dönüm arazi üzerine kurulan serada başlangıç olarak 40 kişinin istihdamı sağlandı. Bu sayının ilerleyen zamanlarda katlanarak artırılmasını hedefliyoruz. Dikimi yapılan fidelerden 90-100 gün içerisinde ürün alınarak sorgun sebzesi olarak pazara sunumu yapılacak. Sorgun’un adı üretimle de anılacaktır”

02/02/2021 20:57
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ