SORGUN BELEDİYESİNDEN’EĞİTİMDE HİJYENE DESTEK’PAKETİ

SORGUN BELEDİYESİNDEN’EĞİTİMDE HİJYENE DESTEK’PAKETİ

Sorgun Belediyesi okulların açılmasına günler kala “Eğitimde hijyene destek” paketi adı altında 13 bin öğrenciye maske ve dezenfektan dağıtımına başladı.

Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, pandemi süresi boyunca ilçede bulunan tüm iş yerleri ve okulları dezenfekte ederek ilçe halkının sağlığını koruması ve virüsün yayılma oranını düşürmek için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.

Ekinci, Pandemi dolayısı ile ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarını düzenli olarak yapıldığını ve yüz yüze eğitimin başlaması için ‘eğitime Destek Paketi’ oluşturduklarını söyledi.

Sorgun’da vaka oranı sıfır iken dahi çalışmaları en üst düzeyde yaptıklarını dile getiren Ekinci “İlk vaka görüldüğünden itibaren hemşerilerimizin sağlığı için elimizden ne geliyorsa yaptık. Şimdide yüz yüze eğitimin başlaması için tedbirleri en üst seviyede tutarak vatandaşlarımızın maske – mesafe – hijyen kurallarına uymaları için telkinlerde bulunuyor, gerektiğinde de denetim sağlayarak vaka sayısını düşürmek için çabalıyoruz. Çocuklarımızın en temel hakkı olan eğitimi almaları, okulda arkadaşları ve öğretmenleri ile bir arada olmaları için belediye olarak ‘Eğitimde Hijyene Destek’ paketleri oluşturduk. İlçemiz de her öğretmen ve öğrenci için hazırladığımız paketleri bu afta boyunca tüm okullarımızı ziyaret ederek dağıtımını sağlayacağız. Bu sayede müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz ile fikir alışverişinde bulunma olanağı da yakalayacağız.Bizden talepleri nedir, ne gibi sıkıntılar yaşıyorlar ve ne kadarını belediye olarak çözebiliriz konularında istişarelerde bulunacağız” dedi.

Sorgun Belediyesi olarak hem öğretmenler,  hem de öğrenciler için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Ekinci, proje kapsamında 13 bin öğrenciye maske ve dezenfektan dağıtacaklarını sözlerine ekledi. (OĞUZHAN SAYDAM / sorgunpostasi.com)

19/09/2020 01:17
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ