MODERN KESİMHANE VE HAYVAN PAZARI BAYRAMDA HALKIN HİZMETİNDE

MODERN KESİMHANE VE HAYVAN PAZARI BAYRAMDA HALKIN HİZMETİNDE

Yozgat Belediyesinin  Modern Kesimhane ve Hayvan Pazarı bu Kurban bayramında Yozgat halkının hizmetine girecek.Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan Yozgat hayvan pazarında gerekli incelemeleri yaptıktan sonra  Yozgat Belediyesi Modern Kesimhane ve Hayvan Pazarının  son derece modern ve kullanışlı bir tesis olduğunu söyledi . Başkan Kazım Arslan bu konuda yaptığı açıkamada  “Yozgat’ımız biraz geç kalsa da güzel bir hayvan pazarına sahip oldu. Son derece modern, kullanışlı bir hayvan pazarımız var. İlk defa da bu Kurban Bayramı’nda yoğun bir şekilde hizmet vermiş olacak. Tabii ki esnafımız köylümüz burada hayvanlarını getirdi. Bir takım eksiklikler de var. Onları da biz inşallah tamamlayacağız” dedi.

Yozgat Belediyesi Modern Kesimhane ve Hayvan Pazarının yeri konusuna da değinen Başkan Arslan şunları söyledi :

 “Sıkıntılarımızdan en önemlisi Yozgatlı hemşerilerimizin pazar yeriyle ilgili coğrafi bilgisinin tam olmaması yani daha doğrusu hayvan pazarının yerini herkes bilmiyor. Yeri son derece kolay. Yozgat’tan Sorgun istikametine doğru giderken 12. kilometrede Çalatlı Köyü’nü alaca Kavşağı’nı geçince hemen sol tarafta son derece modern bir hayvan pazarımız var. İnşallah kısa süre içerisinde hayvan pazarının tanıtımını da yapacağız ve bu şekilde de esnafımızın köylümüzün mağduriyetini de önlemiş olacağız”

Başkan Arslan Yozgat Belediyesi Modern Kesimhane ve Hayvan Pazarındaki  kesimhane ile ilgili olarak da “Burada aynı zamanda bizim bir kesimhanemiz var. Kasaplarımız da var. Burada ücreti mukabilinde kurban da kesecekler. Onun dışında da Kurban Bayramı’nın devamında Yozgat’ta hiçbir şekilde bizim kesimhanelerimizin dışında hayvan kesilmesine izin vermeyeceğiz. Çünkü değişik hastalıklar olabiliyor. Kurban Bayramı’ndan sonra Bizim mezbahanemizde, kesimhanemizde kesilip mühürlenmeyen hiçbir etin kasaplarda satılmasına da izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

04/06/2024 04:25
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ