‘KÖSE’ ve ‘ESERTÜRK’ ÇİFTLERİNDEN MÜLTECİ AİLEYE ‘YARDIM’ ZİYARETİ

‘KÖSE’ ve ‘ESERTÜRK’ ÇİFTLERİNDEN MÜLTECİ AİLEYE ‘YARDIM’ ZİYARETİ

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse,eşi Nagihan Köse ile Yozgat il Emniyet Müdürü Murat Esertürk  ve eşi Yozgat Polis eşleri Derneği Başkanı Özlem Esertürk’le   birlikte bundan 6 yıl önce ülkemize sığınan 6 çocuklu Iraklı mülteci ailesini evinde  ziyaret ettiler.Köse ve Esertürk çiftleri ,Irak’ta DEAŞ saldırısında eşini kaybeden ve 6 çocuğu ile yaşamlarını Yozgatta sürdüren  Amal ailesine gıda ve temizlik malzemeleri ile giysi yardımında bulundular.Iraklı mülteci aile ile  sohbet eden Belediye  Başkanı Köse  ve Emniyet müdürü Esertürk ve eşleri ,Iraklı fakir aileye kömür yardımı da yapacaklarını bildirdiler.

Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat’ta geçim sıkıntısı çeken herkese Belediye olarak destek verdiklerini hatırlatarak  konuya ilişkin şunları söyledi.
“İl Emniyet müdürümüzle birlikte Irak’ta DEAŞ terör örgütünün saldırısında eşini kaybederek 6 çocuğu ile birlikte ülkesini ve evini terk etmek zorunda kalan, bu ailenin misafiri olduk. Onların bundan sonraki yaşamlarında da onların devamlı yanlarında olacağız. Rabbim kimseyi vatansız bırakmasın ama vatanından da ettiğinde Cumhurbaşkanımız gibi ensarlık vazifesi yapacak liderli ülkelere olsun ki onlara sahip çıkalım. Bu her şeyden önce insanlık görevimizdir.”

Yozgat İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk de Türkiye Cumhuriyetinin her zaman ve her yerde bir sosyal devlet ilkesinden hareketle  yardıma muhtaç sadece kendi vatandaşlarına değil,bu ülkeye sığınan mültecilere de  insani yardımlarını esirgemediğini belirterek “Sayın Başkanımızla birlikte  bugün Yozgatımızda  Iraklı Amman ailesine devletimizin yardım elini bir kez daha  uzatmanın huzurunu yaşadık “dedi

28/01/2021 11:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ