KÖSE, 10 OCAK YEMEĞİNDE GAZETECİLERE İCRAATLARINI ANLATTI

KÖSE, 10 OCAK YEMEĞİNDE GAZETECİLERE İCRAATLARINI ANLATTI

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse,10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeniyle Çamlık et lokantasında Belediyece organize edilen  akşam yemeğinde biraraya geldiği yerel basın mensuplarına Belediyenin icraatlarını ve kentin sorunlarını anlattı.

Yozgat kent merkezinde görev yapan yerel  gazetecilerin yemekli toplantıya katılımından  duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Celal Köse “ İnşallah bu birlikteliğimiz sadece görev süremiz sonuna kadar değil sonrasında da devam edecek. Çünkü biz Yozgat’ta doğduk, büyüdük ve Yozgat’ta şuanda hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımızın daha iyi yaşantı yaşaması için çalışıyoruz. Görev süremiz sonunda da inşallah burada kalarak Yozgat ekonomisine, sosyal hayatına ve kültür hayatına diğer alanlara da hizmet etmeye çalışacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Celal Köse yemekli toplantıda yaptığı konuşmada Yozgat kentini istişare yöntemiyle yönettiğini vurguladı.Yozgatta görevde bulunduğu 3 yıllık süreçte gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmekte olduğu Belediye icraatlarını sıralayan Başkan Köse Çapanoğlu Büyük Cami projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini ve bu yıl Haziran ayında hizmete sunulacağını açıkladı.

Millet Bahçesi projesinin ihalesinin tamamlandığını ,iktidarın desteği ile Kültür ve Gençlik merkeziyle ilgili çalışmalarda belli bir seviyeye gelindiğini bildiren Yozgat Belediyesi Başkanı Celal Köse,Belediyece planlanan projeler hakkında şunları söyledi :

“Yıkmış olduğumuz belediye hizmet binasının yerine yeni bir proje, bankalar caddesini rahatlatalım diye oradaki esnaf kardeşlerimizin hiç birini mağdur etmeden yıkıma geçtik. Kazan, kazan politikası ile yaptık. Sen ne kadar kazanıyorsan bizimde Yozgat Belediyesi olarak o kadar kazanmamız lazım dedik. Mülk sahibi olabilir ama şehir hepimizin şehri. Görselliği ile Yozgat’ımıza Büyük cami çevresine yakışır bir proje olsun dedik. Orada da projemiz başlama aşamasında. Orada da yıkım işlerine başladık. Orada bir arkadaşımız kaldı. Geçici işyeri, barınma yeri yapacağız. Sonrasında yıkıp Nisan ayı gibi ihalesini yaparak bu sene sonunda bitirmeyi planlıyoruz.”

Başkan Köse ,Belediye icraatları konusunda daha sonra şunları söyledi :

 “ Hasta yakını konukevi fiyat çalışmaları da bitti ama fiyat çalışmaları 2021 yılı olduğu için yeniden açıklayamıyoruz. Çünkü yüzde 30-40 oranında fiyatlar yeniden revize edileceğinden dolayı Nisan ayı gibi oranın da ihalesini yapacağız. Dolayısıyla bizim yapmış olduğumuz işlerin tamamını 2023 ortalarına doğru elle tutulur, gözle görülür bir hale gelecek ki, bir an önce de yapıya kavuşsun. Belediye meclisimizin onayıyla bir alt yapı sıkıntımız, projemiz vardı ki, bu yapılması lazım gelen bir projeydi. Yozgat merkezde 206 kilometre içme suyu hattı ve 40 km kanalizasyon ihtiyacımız var.”

15/01/2022 04:17
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ