EYMİR KASABASI  BAŞKAN MERTOĞLU İLE HIZLA GELİŞİM SÜRECİNDE

EYMİR KASABASI BAŞKAN MERTOĞLU İLE HIZLA GELİŞİM SÜRECİNDE

Yozgata bağlı Sorgun ilçesinin Eymir kasabası Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu’nun yoğun çalışmaları ile hızla gelişim sürecini yaşıyor.Eymir kasabasının bugüne kadar temel sorunlarını çözümleyerek temel ihtiyaçlarını giderme konusunda başarılı hizmetler veren  Ak Parti Belediye Başkan adayı Çetin Mertoğlu, “Eymir,Akocak ve Kayakışlalı hemşehrilerime hizmet için tekrar aday oldum.Çıktığım bu yeni yolda Allah yar ve yardımcımız olsun”dedi. Çetin Mertoğlu yaptığı açıklamada Eymir kasabasında gerçekleştirdiği icraatlar ile yapacağı hizmetleri açıkladı.Mertoğlu,bundan sonraki süreçte  en büyük hedefinin de Eymiri Doğalgaza kavuşturmak olduğunu ve doğalgaz olduğunu ve Eymirlilerin umutla beklediği doğalgaz projesinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından onaylandığını hatırlatarak  "Sorgun Çekerek arası geçen doğalgaz boru hattı ile 8 yıl önce başlayan doğalgaz talep serüvenimiz başarıyla sonuçlanmıştır.Eymirimize doğalgaza kavuşturma projemiz finansa eklenerek yatırım proğramına alınmıştır.Sürmeligazın çalışmaları neticesinde  beldemiz sakinleri daha konforlu ve daha temiz bir yakıtla ısınma olanağına kavuşacak." İfadelerini kullandı.

Eymir beldesinin geleceğine yönelik planlanan alt yapı çalışmalarında hedeflenen hizmetlerin gerçekleştirildiğini açıklayan Çetin Mertoğlu konuya ilişkin bilgi verirken özetle şunları söyledi :

“Kasabamızdaki bütün dere yataklarını ıslah çalışmalarımızı tamamladık.Bu arada 9 köprü yapıldı. 2013 yılında Eymir'e bağlanan Akocak mahallemizin öncelikli sorunlarının başında kanalizasyon geliyordu. Yaklaşık bin metre kanalizasyon yaparak tamamladık. Bunun yanı sıra  Akocak mahallemizde yeni yapılar ve evler için 35 elektrik direği temin edip diktirdik. Şimdi de kilit parke yol çalışmalarında önemli mesafe aldık.Musubaba mahallesinde de kanalizasyon sorununu çözümledik.

ikinci bir Eymir'e cadde olarak açtığımız  Şehit Harun Duman caddemizin yeraltı çalışmalarımızı bitirmiş bulunmaktayız.

Eymir'imizi  her yönden geliştirmek ve kalkınmasına ivme kazandırmak için genişletilmiş  Fiber optik internet ağına da kavuşturduk.Eymirimizde En fazla 16 Mbps hızı  olan internet ağı,  alt yapımı çalışması ile yenilenerek fiber alt yapı getirilmiştir.. Bu sayede kasabamızda  internet hızı 100 Mbps internet hızına kadar yükselmiştir.”

Eymir kasabasının tüm ihtiyaç ve yatırımlarını yakından takip ederek beldeye önemli hizmetlerin gelmesine öncülük eden Eymir Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, başkanlığı döneminde  Eymir Göletinin de tamamlanarak hizmete alınmasında önemli rol oynadı.Eymir göletinin tamamlanmasıyla birlikte Eymir yakınlarında 8700 dönümlük arazide sulu tarıma geçişe olanak sağlanmış oldu.

Ak Parti Eymir Belediye Başkan adayı Çetin Mertoğlu,31 Martta Eymirlilerin desteğiyle yeniden başkanlığa seçilmesi halinde Eymiri Yozgat bölgesinde örnek bir kasaba haline getireceğini sözlerine ekledi

21/03/2024 04:32
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ