EKİNCİ : DAHA YAŞANABİLİR BİR SORGUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

EKİNCİ : DAHA YAŞANABİLİR BİR SORGUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, Sorgun’u bulunduğu noktadan çok daha farklı bir noktaya taşıyabilecek projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, “Daha yaşanabilir bir Sorgun için çalışıyoruz” dedi. Ekinci, “Cumhuriyet Caddesi ile ilgili bizim bir programımız vardı. Bu programa uyarak hareket etmeye çalıştık. Bundan sonraki yıllar için de bir programımız var. Seçim beyannamesinde de belirtmiş olduğumuz Sorgun’daki asbestli borular yani kanserojen etki yapan boruların değiştirilmesi noktasında vatandaşa vermiş olduğumuz sözü Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerindeki asbestli boruların tamamını değiştirerek başlatmış olduk. Çok eski, özelliğini kaybetmiş ve yapım materyali olarak da insanların hasta olmasına neden olan boruları değiştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi. Ekinci, bu boruları değiştirerek işe başladıklarını ve yağmur suyu drenajlarını da güçlendirdiklerini kaydetti.

ŞUANA KADAR KREDİ KULLANMADIK

Alt yapı sorununu çözmenin ardından üst yapı, yol ve kaldırım çalışmalarını da tamamladıklarını dile getiren Ekinci, “Bu projeler bir bütçe ile oluyor. Biz bunları yaparken hiç kredi çekmedik. Tamamen kendi bütçemizi oluşturduk o şekilde yaptık. Biz bu hizmetleri yapıyoruz ama doğru kullanımda önemli. İnsanların bu şekilde yapılan hizmetleri doğru kullandırmaya da yöneltmek önemli” dedi. Yaptıkları hizmetleri sadece üst yapı değil alt yapı ile birlikte tamamladıklarını anlatan Ekinci, Sorgun’u daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalıştıklarına değindi.

KORONA VİRÜS YAVAŞLATTI

Korona virüs ve Ramazan ayı dolayısıyla belediyelerin hizmetlerinde yavaşlama olduğunu anımsatan Başkan Ekinci, “Bütün belediye ekiplerimiz normalleşmeyi bekliyor. Bizim bütün bu yaptığımız çalışmaları Sorgun belediyesi ekiplerine bir heyecan kattı. Buradaki kaldırımların, aydınlatma direkleri ve benzeri işlerin yapılması Sorgun Belediyesi ekiplerinin büyük özverisi, çalışmaları ile hayata geçti. Hepsine teşekkür ediyorum. Onları başarılı mücadeleleri sonrasında böyle bir ürün ortaya çıktı” dedi. 

ÜÇ BÖLGEDE HİLAL EV

Üç bölgede Hilal Ev projesi hayata geçirmeyi hedeflediklerine değinen Başkan Ekinci, şunları kaydetti; “Projelerimizi hazırladık. Üç mahallede üç Hilal ev yapacağız. Sosyal içerikli ve bazı yaralara parmak basacak sosyal hizmet götürecek maksatlı projemiz var. Bu mahalleleri seçerken özellikle ekonomik durumu zayıf, soba kullanımının olduğu mahalleleri tercih ettik. Bu mahallelerde birden çok çocuk sahibi olan ve bu çocuklar arasında yaş farkı var. Mesela biri be biri 12 yaşında diyelim. Birisi sınava hazırlanacak birisi de oynayacak. Ders çalışma imkânı bulamadığı zaman bu ders çalışma imkânı olmayan çocuk var. Biz de bu ihtiyacı gördüğümüz için çocukların ders çalışabileceği ders çalışma solanları, etüt salonları olacak. Ailesi ile birlikte gelebilir. Çocukların oyun oynayabileceği zaman geçirebileceği kreş mantığı ile bir mekân da olacak. Öte yandan buralarda annelerimiz daha çok el işi yapıyorlar. Bunu yapıyorlar ama bunu ekonomiye dönüştüremiyor. Bu hilal evlerin içinde üretebileceği ürünlerin kurslarını alacak. Halk eğitim desteği ile bu kursları açacağız. Biz bu ürünleri alıp satış noktasına götüreceğiz. Madde bağımlılığını azaltacak psikolojik noktada da destek olacağız. Sosyologlarımız olacak. Aile içi eğitim noktasında da eğitim verilecek. Pilot olarak üç mahallede başlatacağız. Proje hazır. İhale aşamasına geçeceğiz. Bu projeyi çok önemsiyorum. Ailelerimize dokunmamız lazım.”

22/05/2020 18:32
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ