DOLMUŞ ÜCRETLERİNE ZAM REDDEDİLİRKEN TAKSİ ÜCRETLERİ ZAMLANDI

DOLMUŞ ÜCRETLERİNE ZAM REDDEDİLİRKEN TAKSİ ÜCRETLERİ ZAMLANDI

Yozgat Belediye Meclisi aylık olağan toplantısı Celal Köse başkanlığında gerçekleştirildi.Belediye Meclisi üyelerinin katıldığı toplantıda kent merkezinde taksi ücretleri zamlanırken,dolmuş ücretlerine zam önerisi oy çokluğu ile reddedildi.Taksimetre zamlarını görüşen Belediye  Meclisi taksimetre açılış ücretini 15 liradan 20 liraya, kilometre bedelini 10 liradan 15 liraya, 1 saatlik bekleme süresi ise 60 liradan 90 liraya yükseltti.
            Yozgat Belediye Meclisinin gündeminde yer alan dolmuş ücretlerine zam konusunun görüşülmesinden önce Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı İlhami Bakıcı toplantıda söz alarak dolmuşçu esnafının sıkıntılarını dile getirdi.Bakıcı,Belediye başkan ve meclis üyelerine özetle şunları anlattı :

“Yozgat’ta şoför esnafı mağdur durumdadır. Yapılan zamlar ve asgari ücretin artması ile birlikte geçtiğimiz yıl 5 bin liraya şoför çalıştırırken bu yıl 10 bin liraya şoför bulamıyoruz. Asgari ücret; vergisi, sigortası ile 15 bin lirayı buluyor. 18 kalem insanı bedava taşımaktan belimiz kırıldı. Sadece öğrenciden kazanıyoruz onlar da gitti. Esnafımız tamamen bitti. Büyük arabaları çektik ve şimdi küçük arabalar ile idare ediyoruz. Şoför esnafı geçinemiyor. Halk otobüslerine 1 lira zam istiyoruz. Paralı binişi de kaldırmak istiyoruz. Tek biletlik satışlara dönelim.”

Belediye Meclisi ,Bakıcı’nın konuşmasını tamamlayıp salondan ayrılması üzerine dolmuş ücretlerine zam önerisini değerlendirdi.Görüşme sırasında bazı meclis üyeleri 50 kuruş zam yapılmasını talep ederken, bazı meclis üyeleri ise zam yapılmamasını, seçim arefesinde yapılacak zammın tepki çekeceğini, zammın seçimlerden sonra yapılmasını teklif ettiler. Meclis üyelerinin bu talebine Belediye Başkanı Celal Köse ‘’Öyle bir şey olamaz, zamların seçimler ile alakası yok. Seçimleri gözeterek buna karar veremeyiz’’yanıtını verdi.

Belediye başkanı Celal Köse zam önerisini meclisin oylamasına sundu. Yapılan oylama neticesinde oy çokluğu ile dolmuş ücretlerine zam yapılmamasına karar verildi.

03/03/2023 03:45
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ