DEPREM KOORDİNASYON MERKEZİ TÜM ÇAĞRILARI HIZLA DEĞERLENDİRİYOR

DEPREM KOORDİNASYON MERKEZİ TÜM ÇAĞRILARI HIZLA DEĞERLENDİRİYOR

Depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarına tek bir merkezden çözüm sunabilmek amacıyla kurulan Yozgat Belediyesi Deprem Koordinasyon Merkezi'ne ilk günden itibaren 6 binin üzerinde çağrı geldi.

Türkiye'de 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler sonrasında Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse'nin talimatıyla Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde Deprem Koordinasyon Merkezi kuruldu. Gerek deprem bölgesinden gerekse kente gelen depremzedelerin talep ve istekleri 0354 217 20 01 numaralı iletişim hattı aracılığıyla çözüme kavuşturuldu. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren kurulan Deprem Koordinasyon Merkezi'nde 6 binin üzerinde çağrı cevap buldu.

Öte yandan Yozgat Belediyesi Deprem Koordinasyon Merkezince kıyafet, gıda, temizlik ve hijyen gibi malzemeler temin edilerek hem deprem bölgelerine gönderiliyor hem de kente gelen depremzede ailelerin ihtiyaçları karşılanıyor.

GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYORLAR

Yozgat Belediyesi'nce kurulan koordinasyon merkezinde gönüllü olarak çalışan öğrenci İkra Sena Özçelik, “Ben burada gönüllü çalışıyorum, hukuk fakültesi öğrencisiyim. Depremzedelerimize bir nebze yardımım olursa diye burada çalışıyorum. Bize gelen gıda yardımlarını koliliyoruz. Herkesin faydası olursa iyi olacak bu yüzden vatandaşlar olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu hazırladığımız paketlerin büyük çoğunluğu deprem bölgesine gidecek ama buraya gelen ailelerimize de yardımcı oluyoruz. Onlara barınma, beslenme ihtiyacı sağlıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz burada.” dedi.

BÜTÜN İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

Gece gündüz depremzede ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalıştıklarını söyleyen Yozgat Belediyesi elemanlarından Cihangir Çamsu ise, “Deprem gününden itibaren gece gündüz demeden bütün arkadaşlarımızla gıda kolisi hazırlıyoruz. Bunun haricinde Yozgat Belediyemiz İletişim Koordinasyon Merkezi kurdu. Türkiye genelinden bütün çağrıları alarak buradaki arkadaşlarla depremzedelerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

DEPREMZEDELERİN İSTEKLERİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Belediye Başkanı Celal Köse’nin halen deprem bölgesinde bulunması nedeniyle gerek Belediyenin işlerini ve gerkse yeni oluşturulan Deprem Koordinasyon Merkezinin etkinliklerini yönlendiren Belediye Başkan yardımcısı Murat Tanışman  deprem  felaketinin hemen sonrasında Belediye Başkanımız Celal Köse'nin talimatlarıyla burada bir koordinasyon merkezi kurulduğunu hatırlatarak “  Koordinasyon merkezimizde depremin yaşandığı illerden gelen çağrılar dahil olmak üzere Yozgat merkezde de vatandaşlarımızın yardım ve taleplerine karşılık verdik. 6 bini aşkın çağrı almış bulunmaktayız.Çağrılar ekiplerimiz tarafından mutlaka değerlendiriyor”

BELEDİYE ADINA YARDIM HESABI DA AÇILDI

Yozgat Belediye Başkan yardımcısı Murat Tanışman Belediyenin ve koordinasyon merkezinin çalışmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi :

 “Koordinasyon merkezimizden Hatay'ın Hassa ilçesine giden yardım tırlarımızın koordinesini sağlıyoruz. Bu arada Yozgatta bütün haneleri dolaşarak hemşerilerimizin deprem bölgesine göndermek istedikleri eşyaları topladıktan sonra burada paketleyerek adreslerine ulaştırdık. Yozgat Belediyesi olarak bir yardım hesabı açtık, bu hesaplarda elde edeceğimiz nakti yardımları  da deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza aktaracağız”

17/02/2023 09:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ