ÇEKEREKTE HAYVANCILIK POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLDİ

ÇEKEREKTE HAYVANCILIK POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLDİ

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü, Çekerek Belediyesi ve Çekerek İlçe Tarım müdürlüğü  ortaklaşa olarak “Çekerek’te hayvancılık “ konulu bir toplantı düzenledi.
Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır, Ak Parti Çekerek İlçe Başkanı Mehmet Akkan, TKDK İl Koordinatörü Selim Türker, İlçe Tarım Müdürü Şebahattin Murat ve Belediye Meclis üyeleri katıldığı toplantıda ilçenin hayvancılık konuları detaylarıyla gündeme alınarak değerlendirildi.
Çekerek Belediye Başkan Eyyüp Çakır toplantı sonrasında  yaptığı açıklamada konuya ilişkin bilgi verirken şunları söyledi :

 “Sadece Çekerek bölgemizde 30 binin üzerinde büyükbaş, 15 binin üzerinde küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Et, süt, yoğurt, Karkas Et ve Kurbanlık gibi tonlarca hayvansal üretim gerçekleştirilmektedir. Tüm bu üretiminin ekonomiye çok daha artı kazandırılması için Belediye olarak bizlerde elimizden gelen çabayı göstermek zorundayız.
Çekerek’te Hayvancılığı ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalışıyor, Üreticinin Kapasitelerini artırabilmesi için de Her Türlü Teknik desteği de veriyoruz.
Kalkınma yerelde başlar ilkesiyle Hayvan Üreticilerimiz için oluşturduğumuz Organize Hayvancılık Bölgesinde Üretim yapmak isteyen vatandaşlarımıza TKDK,IPARD gibi kurumlardan yapacakları Projeler için Danışmanlık Teknik Desteği veriyor, İlçemizde daha çok hayvancılık üretimine teşvik edip, hedeflediğimiz tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi hamlesinde daha çok yol almak için gayret ediyoruz” dedi.

02/02/2021 19:50
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ