ÇEKEREK BELEDİYESİNDEN HANIMLARA ÖZEL KÜLTÜR GEZİSİ

ÇEKEREK BELEDİYESİNDEN HANIMLARA ÖZEL KÜLTÜR GEZİSİ

Çekerek  Belediyesinin  bir dizi yöresel icraatlarının   yanı sıra kültürel etkinliklere de öem veriyor.Çekerek Belediyesi  ilçedeki Kadınlar Derneği ile Kadın girişimci kooperatifi mensuplarıyla Eğirdir Gölü,Barla,Konya ,Kuyucak bölgelerine kültürel gezisi düzenledi.Çekerek Belediye Başkanı Eyüp Çakır konuya ilişkin yaptığı açıklamada  gezi hakkında ayrıntılı bilgiler vererek şunları söyledi :

“Çekerekli Kadınlar Derneği ve Kadın Girişimci Kooperatifimizin üyeleriyle birlikte Isparta Lavanta Bahçeleri, Eğirdir Gölü, Barla ve Konya Mevlana Hz. Türbesini ziyaret ettik.

Yapımına başladığımız ve 1.500 Dekarlık arazide dikimlerini gerçekleştirdiğimiz Lavantalar ile Türkiye'nin En büyük Lavanta bahçesini şehrimize kazandırmış olduk.

Görselliğinin yanısıra Lavanta'dan elde edilecek olan ürün çeşitliliğinin örneklerini yerinde görebilmek için Kadın Girişimci Kooperatifimizle birlikte Kuyucak Kadın Girişimci Kooperatifine ve lavanta bahçelerine Isparta'da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik.

Kuyucaklı kadınlar Tarlalarına Lavanta dikimini gerçekleştirmiş, Hasatlar yapılarak Destilasyon merkezlerinde Yağ elde edilmiş, Üretilen Yağlardan Kolonya, Sabun,krem ve Lavantadan Süs eşyaları yapılmış, bölgenin tamamının geçim kaynağı lavanta olmuş durumdadır. Bizler projemize başlamadan önce her türlü teknik analizlerini yaparak Çekerek Bölgesinde daha kaliteli üretimin olacağını düşünerek Lavanta Adası Projemizle büyük bir projeye imza atmış olduk. 

Kadın Kooperatifi üyelerimizle Lavanta Bahçelerinin akabinde Gül Bahçeleri ve Gül Yağı Üretim Tesislerini de gezme imkanı bulduk.

Kültür Gezimizde Eğirdir Gölü, Barla ve Konya’da da Hz. Mevlana türbesini de ziyaret ederek hanım kardeşlerimizi hem üretimsel hem de kültür gezimizle buluşturduk. 

İnşaAllah bundan sonra ki süreç içerisinde bu tür gezilerimizi devam ettirecek ve yapmayı planladığımız bütün projelerimize örnek teşkil edecek yerleri inceleyip şehrimizde uygulayabilmek için üreticilerimizin de gayretleriyle Yerelden Kalkınma hamlemizi yapacağız. Bu vesileyle şehrimiz hem Yerelden Kalkınacak, hem de Turizm bölgesi olma potansiyeliyle Orta Anadolu'nun Gözde merkezlerinden bir konumu haline gelecektir.”””

16/07/2021 02:28
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ