BÜYÜK CAMİ DÜZENLEME PROJESİNDEKİ OTOPARKIN TEMELİ ATILDI

BÜYÜK CAMİ DÜZENLEME PROJESİNDEKİ OTOPARKIN TEMELİ ATILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi ve Yozgat Belediyesi işbirliğiyle  gerçekleştirilmesi planlanan Çapanoğlu Büyük Camii Çevre Düzenleme Projesinde yer alan Kapalı otoparkın temeli atıldı.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse konuya ilişkin yaptığı açıklamada  yapım çalışmalarına devam edilen “Çapanoğlu Büyük Camii Çevre Düzenleme Projesi’  kapsamında yer alan kültür merkezinin ilk katının tamamlandığını belirterek “ Bugün de Kapalı otoparkımızın temelini  atmış bulunmaktayız.Yozgat için büyük bir kazanım olan bu proje 300 günde tamamlanarak hizmete açılacakır”dedi

250 yıllık tarihi Çapanoğlu Büyük Cami çevresinin yaklaşık 3-4 yıldır harabe halinde bulunduğunu belirten Belediye Başkanı  Köse bu konuda şunları söyledi :

 "Önceki belediye başkanlarımız da tarih cami  çevresinde çalışma yaptılar. Belli bir yere kadar getirdiler ama sonuç alınmadı. Biz göreve geldikten sonra şehrimizin kimliği olan Çapanoğlu Büyük Camimizin çevresinde özellikle projeyi hayata geçirmek için çaba sarf  ediyoruz.Proje içerisinde kapalı otopark, kültür evi, kültür merkezi, aşevi, vatandaşlarımızın gezip dinlenebileceği alanlar olacak. Bu projede emeği geçen Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, milletvekillerimiz ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

10/04/2021 23:03
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ