BAŞKAN KÖSE’DEN BELEDİYENİN  ‘ZİMMET’ DAVASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

BAŞKAN KÖSE’DEN BELEDİYENİN ‘ZİMMET’ DAVASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Yozgat kapalı otopark üzerinde inşaası planlanan 2. Meydan projesinin tanıtımıyla ilgili açıkhavada düzenlediği basın toplantısında Yozgat Belediyesinin su tahsilat biriminde müfettişler tarafından belirlenen  ‘zimmet’ iddialarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlarken bazı önemli açıklamalarda bulundu.Seçimlerin ardından işbaşına geldikten sonra Belediyenin gelir gider hesaplarıyla ilgili bir dizi  iddiaların açıklığa kavuşturulması için  Ankaradan Yozgata davet ettikleri  müfettişlerin iddiaları 100 günlük süreçte incelendiğini  ve adliyeye intikal ettirilen soruşturmada 7 kişinin gözaltına alındığını belirterek “ Bizler hem Belediye başkanı hem de Belediye Meclisi olarak bize verien emanete sahip çıkmak için tüm iddiaların ortaya çıkması amacıyla iddiaların araştırılması ve sonuçlandırılması görevini  üstlendik “ dedi.

Başkan Köse, kendinden önceki dönemde 2016-2018 yılları arasındaki yolsuzluklara ilişkin açıklamasında  ayaküstü konuştuğu basın mensuplarına aynen şunları söyledi :

“Malum Pazar günü Yozgat Belediyesi’nde bir sözleşmeli personelimiz, 6 da taşerondan kadroya geçen çalışanımız soruşturma kapsamında göz altına alındı.Biz hem Belediye Başkanlığı, hem de Belediye meclisi olarak göreve geldiğimizden itibaren millete hizmet yolunda elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Özellikle göreve geldikten hemen sonra bu iş ve işlemlerde usulsüzlükler yapıldığı ve bazı uygun olmayan hatalı işlemler yapıldığı tarafımıza bildirildi.  Kuvvetli bir dayanaktı. Bizim de bu kuvvetli iddiaya kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Çünkü bizlere hem belediye başkanı olarak bize hem de belediye meclis üyelerimize bu milletimiz sevk ve idare görevi verilmişti. Hem de tertemiz emanetini emanete sahip çıkılsın diye bize görev verilmişti. Bu emanete sahip çıkmak ve milletimizin bize verdiği görevi yerine getirmek adına bunu hem sorumluluk olarak hem de zorunluluk olarak üstlendik.

İddialar araştırıldı. Özellikle arkadaşlarımız bu işle ilgili gelen bilgileri değerlendirdi. Ve burada bir iddiaların somut olduğu sonucuna varınca 18 Temmuz 2018 tarihinde ve 7873 sayılı yazımızla iller idaresi genel müdürlüğünden ve Sayıştaydan müfettiş ve  denetçileri Yozgat Belediyemize davet ettik. Özellikle 2016 tarihinden 2018 tarihine kadar olan işlemlerimizin denetlenmesi yönünde bir şey varsa çıksın.. bir şey yoksa da arkadaşlarımız temizlensin yönünde bir talebimiz oldu. Yozgata gelen Mülkiye başmüfettişlerimiz 100 gün boyunca gerekli incelemeleri yaptı ve 2 ay sonucunda da rapor yazımı devam etti. Rapor yazımı sonucunda da  Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.Cumhuriyet başsavcılığımız bu soruşturmaya devam etti. Yozgat Emniyetimizle birlikte çalışmalar yapıldı ve Pazar günü itibarı ile 7 belediye çalışanı soruşturma kapsamında göz altına alındı. Bundan sonraki süreçte adalet menfi veya müsbet bir  karar verecektir. Bundan sonraki süreç artık adaletin takdirindedir”

02/06/2020 15:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ