BAŞKAN ARSLAN’DAN SU KONUSUNDA BİR MÜJDE VE BİR DE ÖNERİ VAR

Haber ve resim : Nihat ÖZÜDOĞRU
Yozgat kent merkezindeki yerel gazetecilere 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle Çamlık kafeteryada yemek ziyafeti çeken Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan, yemek sonrasında yaptığı konuşmada kentin gündeminde yer alan su sorunu konusunda bir müjde ,Ak Parti iktidarına da su sorununa kalıcı çözümü için bir öneride bulundu.Yozgat kenti çevresinde 7 kuyunun açıldığını ve Arapseyfi bölgesinde ise 6 kuyunun daha devreye alındığını ve yağışlarla birlikte bu yeni kaynaklar sayesinde Yozgatta su kesintilerine 15-20 gün içerisinde mutlaka son verileceğini açıklayan Başkan Arslan ,Ak Parti iktidarına da bir çağrı yaparak Yozgatın içme suyu sorununun tamamen ortadan kaldırılmasına ilişkin öngördüğü bir projeyi gündeme sundu.
Arslan, kent merkezinin şebeke suyu sorununu kökten çözmek için Çekerek barajından veya Yahyasaray barajından Yozgata su transfer edilmesi gerektiğini hatırlatıp Ak Partililere seslenerek “Gelin,bu projeyi birlikte hayata geçirelim.Çekerekten ya da Yukarı Yahyasaraydan Yozgata su getirelim”dedi.Baraj kaynaklı bu yeni projenin belediyenin tek başına gerçekleştirebileceği yatırım olmadığını ifade eden Arslan, bu konuda merkezi yönetim ve siyasi iradenin desteğinin şart olduğunu vurguladı
Yozgat’ın su yönünden fakir ve şanssız iller arasında yer aldığını bildiren Başkan Arslan toplantıdaki konuşmasında su sıkıntısına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.Yozgat’ta yeraltında su kayıp-kaçak oranının yüzde 60 olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ileri süren Arslan, mevcut oranın yüzde 40 civarında olduğunu söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan Konuşmasında önceki dönemde başlatılan altyapı çalışmalarının seçimlerden önceki 9 ay boyunca ilerlemediğini ve ihalenin süresinin Mayıs 2024’te dolduğunu Müteahhit firmanın işi sürdüremeyeceğini bildirmesi üzerine Eylül 2024’te tasfiye sürecinin başlatıldığını da dile getirdi.Arslan, bugüne kadar yaklaşık 10 milyon avroluk yatırımın yer altında kaldığını, bunun kullanılabilir hale getirilmesi için yeni bir proje hazırlandığını ifade ederek yeni projenin Ekim ayında yaklaşık 5,5 milyon avro bedelle ihale edildiğini hatırlattı.
Yağan karın toplanarak gölete taşınmasının da su sorununa çözüm olmayacağını ifade eden Arslan, bunun Yozgat’ın bir günlük ihtiyacını dahi karşılamayacağını anlattı.Planlı kesintiler konusunda bilgilendirme eksikliği yaşandığını itiraf eden Arslan, yarından itibaren daha düzenli ve net bilgilendirme yapılacağını söyledi. Başkan Arslan Yağışların devam etmesi halinde baraj seviyesinin yüzde 20’lere çıkarılabileceğini ve bunun kente 8–10 aylık su sağlayabileceğini de açıkladı.
Konuşmasında Gazetecilerin10 Ocak gününü de kutlayan Arslan, basın mensuplarının kamuoyu adına önemli bir görev üstlendiğini belirterek, özellikle yerel basının zor şartlar altında çalıştığını söyledi. Son dönemde yayımlanan tasarruf genelgeleri nedeniyle belediyelerin basına destek imkânlarının azaldığını ifade eden Arslan, belediye olarak yerel gazetelere destek amacıyla abonelik konusunda yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.Başkan Arslan yemeğe katılan gazetecilere günün anısına birer hediye de dağıttı.








