BAŞKAN ARSLAN: BENİM KİTABIMDA YATARAK MAAŞ ALMAK YOK

BAŞKAN ARSLAN: BENİM KİTABIMDA YATARAK MAAŞ ALMAK YOK

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde Yozgat Belediyesi  çalışanları ile bir araya geldi. Yozgatta bazı kişilerin hala dedikodu,fitne ve fesatla uğraştığını ileri süren Yozgat Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan “ Kazım Arslan maaş ödemeyecek mi? Kazım Arslan adam mı çıkartacak. Şu kadar adamı çıkartacak. Allah'tan korkmak lazım bir şey konuşurken. Biz kimsenin ekmeğinde aşında değiliz. “  dedi. Belediyeye iki sene içerisinde 370 tane personel alınmasının  çok büyük bir yanlış, Yozgat'a ve  Belediyeye ihanet olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Arslan  konuya ilişkin şunları söyledi :

“Millete hizmet için harcayacağınız parayı belediyenin içerisinde tüketiyoruz. Ama olmuş, yapılmış. Yapacak bir şey yok. Hiç kimse işinden, aşından, ekmeğinden olmaz. Ama herkes de aldığı maaşın hakkını verecek. Nereye veriyorsak orada çalışacak. Kusura bakmasın. Benim kitabımda yatarak maaş alma yok, mesaiye gelmeden maaş almak yok. Mesai konusunda müsamaha eden birim amirlerine dakikasında soruşturma açarım. Milletin dakikasından, devletin dakikasından çalmaya hiçbirimizin hakkı yok. Bu işi yapıyorsak adam gibi yapacağız. Bakın ben dik durmakla hiçbir şey kaybetmedim. Biz adil olacağız. Adil olmak adalet gereğini yapmaktır. Adil olmak herkese eşit davranmak değildir. Hak edene hak ettiği gibi davranmaktır

Konuşmasında Makam ve mevki sevdalısı olmadıklarının altını çizen Başkan Kazım Arslan “İnşallah yeni dönem hepimiz için hayırlara vesile olur. Her şeyden önemlisi Yozgat’ımız için hayırlı hizmetlere vesile olur. Yine yeni dönem kinin bir tarafa bırakıldığı, nefretin bir kenara bırakıldığı, ötekileştirmelerin kenara bırakıldı, düşmanlığın bir kenara bırakıldığı bir dönem olur. Temennimiz, dileğimiz, duamız budur.” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Dr.Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Beş yıl belediye başkanlığı yaptık. Hiç kimseye kötülük yapmadık. Hiç kimsenin kötülüğünü istemedik. Bize en ağır şeyleri söyleyenlere dahi en ağır şeyleri yapanlara karşı hoşgörüyle davranmaya çalıştık aileleri düşündük. Çocuklarını düşündük.  Ama daha aday gösterilmediğimiz andan itibaren bazı arkadaşlarınıza da şahsımıza karşı bir takım tavırlar gördük. Mesela bugün bizim bayram günümüz diyerek Çamlık’ta eğlence yapan arkadaşlar gördük. Milletin parasıyla, devletin parasıyla. Sokakta görünce bana selam vermemek için telefonu alıp kenara çekilip konuşuyor gibi yapanları gördük “

Başkan Arslan  Belediye personeline hitaben yaptığı konuşmasının son bölümünde ise şunları söyledi: “Kimse alınmasın. Bugün belediye çok kötü bir durumda. Pazartesi günü elektrikler kesilecek. Yozgat susuz kalacak. ÇEDAŞ borcu. Mazotçu mazot vermiyor. Niye? Çünkü Cuma günü ona ödeme sözü vermişler yapmamışlar. Usulsüz harcanan parayı tekrar yasal yollarla istedik. Bizim bir bütçemiz var. Biz bu bütçeyi en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Ben belediyeyi bırakırken İller Bankası’ndan gelen paranın yüzde yetmişi personel maaşını ödemeye yetiyordu. Yüzde otuzu da bize kalıyordu. Şu anda İller Bankası’ndan gelen para personel maaşını ödemeye yeterli değil, üstüne de para bulmamız lazım. Yüzde otuz daha para bulmamız lazım. Yani eskiden yüzde yetmiş olan personel maaşları şimdi yüzde yüz otuz artmış durumda. Hal böyleyken göreve başlamışız, bazı arkadaşlarımız hala dedikoduyla fitneyle fesatla uğraşıyor. Kazım Arslan maaş ödemeyecek mi? Kazım Arslan adam mı çıkartacak. Şu kadar adamı çıkartacak. Allah'tan korkmak lazım bir şey konuşurken. Biz kimsenin ekmeğinde aşında değiliz.”

06/04/2024 09:39
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ