Av. Celal KAPUSUZOĞLU

VİZYON

Yarın diye bir şey yoktur

Başlık Tarık Buğra’nın bir hikayesinin adıdır. Yarın varlığı şüpheli bir gündür. Yeni yıl yarına aittir. Bize ne getireceği, bizden ne götüreceği belirsiz hayali bir zaman dilimi, bir zaman algısı. Düne saplanıp kalmamak için geleceği hayal etmek, güzel şeyler beklemek, insanın yaşama kaynağı mı? Geleceğin geleceğini ümit etmek, yaşama sevincimizin bir sonucu mu ? Yoksa insanın sonsuzluk özleminin bir yansıması mı?

Zaman, hakikaten alimlerin dediği gibi göreceli mi? Yani karıncanın zamanıyla, filin zamanının farklılığı gibi. Yeni yıla yüklediğimiz anlam kişiden kişiye değişir mi? İnsanın yaşı yeni yıla yüklenen anlamda belirleyici bir rol oynuyor mu?

Dün öyle mi? Ona farklı anlamları yükleyemiyor olmamızın sebebi ne? Dünden kalanlar öyle somut ki.. Acı tatlı, hatıralarımız, hayal kırıklıklarımız, günahlarımızı, sevdalarımız..
Dün nasıl oluyor da yaşanıp bitmiyor? Nasıl varlığını gelecekte de sürdürüyor ? Dünün bu hükümranlığından nasıl kurtulacağız ? Mümkün mü?
Yeni yıla dair hayallerimizin varlığı azlığı, ya da çokluğu yaşama sevincimiz üzerine de etkili mi? Hani Yahya Kemal’in beytinde var ya…

“Yürü hür maviliğin bittiği son hadde kadar.
Kişi alemde hayal ettiği müddetçe yaşar”
Yeni yıl hayalimizdir. Dün, hatıralarımız (aşklarımız, acılarımız, kaybettiğimiz sevdiklerimiz) kişisel tarihimizdir.

Bugün karakış , sonra zemheri, sonra şubat… cemreler düşecek, yaşama sevincimizi coşturan yeni şeyler olacak. Belki ailemize yeni bir fert katılacak. Yeni bir ismi daha telaffuz edeceğiz. Hayatımızın bir yerine kurulacak. Belki yeni yıllarımız “O” olacak.

Hayata dair ne kadar az şey biliyormuşum. Yeni yıl belki cehaletimi azaltacak yeni şeyler öğretecek bana.
1 Kasım’da 58 oldum. Yeni yılın o zaman mı başladı? Herhalde doğum günüm benim yeni yılım. Değişiyor muyum ? vallahi değişmiyorum. Değişmek mümkün mü ? Bahtiyar Vahapzade merhum “Yola yürürken dedem gibiyim. Aşk söz konusu olunca oğlum gibiyim” diyor. İnsana dair bence en doğru tespit. Olmuyor işte insan aynı insan 7’sinde ne ise 70’inde de o. Yeni yıla (1 Kasım) 58 yaşın olgunluğundan uzak girdim. Ne yapayım bir türlü olgunlaşamıyorum. Olmuyor işte zorla değil ya?...

Yeni yıla yeni güzellikler, yeni ümitler hazırlayana ne mutlu.. dünkü sıkıntıları , acıları unutup yeni bir hayatı kurgulamak ne büyük bahtiyarlık…

Daha kaç bahar göreceğimiz meçhul elbet. Yeni yıllar, yeni eğriceler, yeni bayramlar görmeniz dileğiyle…

HEDİYELİK

YENİ YILDA
Çamlıktaki
Yaşlı
Ve sevdalı
Bir ahlat ağacı gibi
Her bahar
İnatla ve sevgiyle
Yeniden çiçek açacağım
Çiğdemlerle beraber

01.01.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ