YOZGAT’TA KARADAN VE HAVADAN  DRONELİ TRAFİK DENETİMİ

YOZGAT’TA KARADAN VE HAVADAN DRONELİ TRAFİK DENETİMİ

Nihat ÖZÜDOĞRU

İçişleri Bakanlığınca 9 günlük  Bayram tatili öncesi  karayollarında trafik denetimleri bugün itibariyle başladı. 14 Nisan Pazar akşamına kadar  kadar devam edeceği belirtilen denetimlerde Yozgat bölgesinde sağlıklı ve güvenli bir trafik akışının sağlanması için polis ve jandarma ekipleri görev başında bulunuyor. Bu doğrultuda konumu itibariyle doğuyu batıya, kuzeyi de güney ilerine bağlayan önemli bir kavşak noktalarından biri olan Yozgat il sınırları içerisinde  66 kavşakta 500 personel  görev yapıyor.Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, gerek yol uygulamalarında gerekse havadan dron desteğiyle trafik denetimlerini sürdürüyor. Kontrollerde araç sürücülerinin belgeleri inceleniyor, kurallara uymayan sürücülere para cezaları uygulanıyor.

Dron destekli gerçekleştirilen denetimlerde  emniyet şeridi ihlali yapan, yetersiz ehliyet ile araç kullanan, hız limitine uymayan ve seyir halinde cep telefonuyla konuşan sürücüler tespit ediliyor.

ÖNLEMLER GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Bu arada Yozgat Valisi  Mehmet Ali Özkan, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Tolga Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer ile bir araya gelerek Yozgatta bayram boyunca trafikte alınan ve alınması gereken tedbirleri gözden geçirdiler.

Vali Özkan, 9 günlük bayram tatilinin bugün itibari ile başladığını ve tatilcilerin yollara çıktığını belirterek, sürücülere trafik kurallarına uymalarını hatırlattı.

Yozgat il Emniyet Müdürü Recep Tecimer’de konuya ilişkin yaptığı açıklamada

“Sevdiklerimize kavuşacağımız, mutlu ve huzurlu bir bayram için;

⚠️Trafik kurallarına lütfen uyalım,

⚠️ Aşırı hız yapmayalım,

⚠️ Araçlarımızda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim,

⚠️ Araç kullanırken cep telefonu kullanmayalım 📵

📍Vatandaşlarımıza Güvenli Yolculuklar Dileriz.🛣️ Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun.”dedi.

07/04/2024 02:54
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ