GÜVENLİK TOPLANTISINDA YOZGAT’IN ASAYİŞİ AYRINTILARIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

GÜVENLİK TOPLANTISINDA YOZGAT’IN ASAYİŞİ AYRINTILARIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Yozgat il genelindeki  güvenlik ve asayiş tedbirlerinin değerlendirildiği  ve her ayın ilk haftasında tekrarlanacağı bildirilen Kent Güvenliği Danışma Kurulu toplantısında konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat’ın güven ve huzur şehri olduğunu söyledi.Yozgatın en önemli sorununun başında trafik kazalarının  geldiğini  vurgulayan  Vali Özkan,bu sorunun önüne geçebilmek için Kırıkkaleden Sivasa kadar  E-88 karayolu hattı boyunca bir hız koridorunun oluşturulmasının planlandığını açıkladı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Kent Güvenliği Danışma kurulu Toplantısına Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necdet Özcan, bazı kurum müdürleri ve ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Özkan, Yozgat’ın güven ve huzur kenti olduğunu belirterek asayiş konusunda halktan büyük destek gördüklerini söyledi. Özkan, “Toplantımızda geleceğe yönelik neler yapmamız gerekiyor, hangi tedbirleri almamız gerekiyor onları görüşeceğiz. Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantımızı bundan sonra her ayın ilk haftasında gerçekleştireceğiz. Güvenlik teşkilatlarımız kendilerince sahaya dönük bir tedbir geliştiriyorlar. Fakat kenti en iyi bilen sivil toplum kuruluş temsilcilerimizden ve muhtarlarımızın fikirlerini almak istiyoruz." dedi.

Sloganımız ‘Huzur Kenti Yozgat’ diyen Vali Özkan; “Geçmişten bugüne huzuruyla anılan ve hatırlanan, vatanına ve milletine olan aşkıyla bilinen ilimizde bizler de sizlerin destekleriyle yolumuza devam ediyoruz. Yozgat’ımızda asayiş ve güvenlik hizmetlerimiz geçmişten bugüne ve de geleceğe yönelik projeksiyonlarımızla devam ediyor. Her şeyden önce Allah hepinizden razı olsun.  Asayiş ve güvenlik dediğimiz zaman kentimizin çok büyük desteğini görüyoruz. Bu vesile ile ben bu alanda görev yapan hepinize ve her konuda destek veren ilimize şükranlarımı arz ediyorum. Bahsettiğimiz üzere, geçmişten günümüze, bugünümüze ve geleceğe yönelik çalışmalarımızı düşünerek yol almaya devam ediyoruz”şeklinde konuştu

En büyük sıkıntılarımızın başında trafik kurallarının ihlali ve bağlantı yollar üzerinde meydana gelen kazalar geliyor diyen Özkan; “Bir aksilik olmazsa Kırıkkale’de Sivas’a kadar uzanan hat boyunca ortalama hız, Elektronik Denetleme Sistemlerimizi çoğaltarak bir hız koridoru oluşturacağız. Amacımız can yakmak değil canları korumak. Maalesef sürekli olarak ölümlü kazalarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

Üniversite öğrencilerinin güvenliği için "üniversite polisliği" uygulamasını da başlattıklarını anlatan Özkan, "Üniversite öğrencilerimizin kaldığı yurtların, pansiyonlarımızın etrafında, çocuklarımızın huzur ve güven ortamı içerisinde eğitim-öğretimine devam edebilmeleri için hangi tedbirleri almamız gerekiyor diye düşündük ve üniversite polisliğini devreye aldık.” şeklinde konuştu.

Jandarma ve emniyet görevlileriyle seçim güvenliği toplantısı yaptıklarını ve seçim tedbirlerine dair neler yapılması gerektiğini de aktaran Özkan," İnşallah insanımızın vicdani sorumluluğuyla, huzur ve güven içerisinde sandığa gideceği bir seçim geçirmek nasip olur. İnşallah sonuçları neticesiyle hem ilimize hem de ülkemize hayırlara vesile olan bir seçim sürecini hep beraber geçirmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Yozgat Valisi M.Ali Özkan’ın konuşmasının ardından , İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer ile  İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necdet Özcan Yozgat ilinin güvenlik ve asayiş konuları hakkında slayt görüntüleri eşliğinde katılımcıları bilgilendirdiler.

Vali Özkan,toplantının devamında Yozgatın asayiş ve güvenliği konularında  STK temsilcilerinin görüşlerini sordu. Toplantıya katılan Yozgat Belediye Başkan yardımcı Murat Tanışman ile STK temsilcilerinden Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz,Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı,Yozgat Üretici Kadınları Derneği Başkanı Hacer Güçlü,Şoförler Odası Başkanı İlhami Bakıcı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Abbas Ergül kentin  asayiş ve güvenlik konu ve sorunlarına ilişkin görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.Karşılıklı fikir  alışverişinin gerçekleştiği toplantı yaklaşık 2,5 saatte tamamlandı.

06/03/2024 14:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ