SAVCILIK, GEÇEN HAFTA YAŞAMINA SON VEREN BETÜL YEŞİLYURT’UN SORUŞTURMASINI DERİNLEŞTİRİYOR

Geçtiğimiz hafta kentimizin Güneykent villalarındaki evinde yaşamına son veren Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eski bölüm başkanı ve öğretim üyesi Doçent Dr. Betül Ünsal Yeşilyurt’un ölümü hakkında olayın nedeni ve intiharın nasıl gerçekleştiğine ilişkin merak edilen sorular, Bozok Üniversitesi camiasında üzüntüyle konuşulup tartışılırken olaya el koyan Yozgat Cumhuriyet Savcılığı da soruşturmayı geniş çaplı sürdürüyor. Olaydan hemen sonra merhum Betül Ünsal’ın eşi olan Bozok Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç.Dr. Murat Kadir Yeşilyurt ile çocuklarının ve bazı komşularının ifadesini alan Yozgat Cumhuriyet Savcılığı, Yeşilyurt ailesinin villasının içindeki ve çevresindeki kamera kayıtlarını ve olay öncesinde Betül Hoca’nın cep telefonunda yer alan mesajları ile telefon görüşmelerinin kayıtlarını inceliyor.
ONU TANIYANLAR HALA ÜZGÜN
Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde hem meslektaşları ve hem de öğrencileri arasında sevilen bir akademisyen olarak tanınan ve bu yıl Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekan yardımcısı, öğretim üyesi, Mimarlık bölüm başkanı, Teknopark genel müdürü ve ayrıca Rektör Prof.Dr. Evren Yaşar’ın Danışmanı olarak görev yapan Doç.Dr.Murat Kadir Yeşilyurt ile ikinci evliliğini gerçekleştiren Doç. Dr. Betül Ünsal Yeşilyurt’un ölümünün üzerinden bir hafta geçmesine rağmen yakınlarının,arkadaşlarının ve Sağlık Bilimleri Fakültesindeki tüm sevenlerinin gözyaşları dinmiyor.
OLAYI ADLİ TIP RAPORU NETLEŞTİRECEK
Edinilen bilgilere göre,geçer hafta sonunda Doç.Dr.Betül Yeşilyurt’un canına kıymasıyla sonuçlanan trajik olay,şöyle meydana gelmişti:
8 Ağustos cumartesi günü Güneykent mahallesindeki özel villasında yaşamını sürdüren Betül hoca saat 18 sıralarında girdiği banyo odasından çıkmadığı ve burada kemerle intihar ettiği bildirildi. Olay saat 20,15 sıralarında 112’ye iletilerek acil yardım istendi. Saat 20,30’ da Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine ulaştırılan Betül Ünsal Yeşilyurt’a acil serviste yapılan canlandırma çabalarından sonuç alınamadı.Betül hocanın ani ve şüpheli vefatı Bozok Üniversitesinde adeta şok üzüntüsü yarattı.Naaşı, Pazar günü memleketi olan Kayseriye götürülen Betül Yeşilyurt ebedi yolculuğuna buradaki mezarlıkta uğurlandı.Bu arada merhumenin hangi nedenlerden dolayı intihara kalkıştığı ve evinin banyosunda kemerle intiharını nasıl gerçekleştirdiğine ilişkin bilgi edinilemedi. Yozgat Bozok Üniversitesi camiası ile merhumenin yakınlarının dikkatle takip ettiği ’Betül Hoca’ vak’asının aydınlanmasına önemli ölçüde katkı sağlayacak olan Adli Tıp Kurumunun hazırlayacağı raporun olayı soruşturan Savcılık tarafından beklendiği de öğrenildi.








