YOZGAT ESKİ SENATÖRLERİNDEN SERVET BORA HAYATINI KAYBETTİ

YOZGAT ESKİ SENATÖRLERİNDEN SERVET BORA HAYATINI KAYBETTİ

MHP Yozgat eski senatörü ve Vatan Partisi eski genel başkan yardımcısı hemşehrimiz Avukat Servet Bora Ankarada Hakkın rahmetine kavuştu.Türk siyasetinde renkli bir kişiliğe sahip olan Servet Bora’ın vefatı ailesi , yakınları ,arkadaşları  ve tüm sevenlerinin yanı sıra Başkentte politika dünyasında üzüntü yarattı.Merhum Servet Bora için 7 Mayıs Salı günü öğleden önce  saat 11,30’da TBMM Şeref Kapısı Merdivenleri önünde bir tören düzenlenecek. Cenaze namazı Kocatepe camiinde öğle namazından sonra kılınacak olan merhum Bora Karşıyaka mezarlığında toprağa verilecek.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hemşehrimiz Servet Bora’nın vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayınlayarak merhum için  'Anadolu toprağından beslenen vatanseverliği, dürüstlüğü, vicdanı ve yüksek adalet duygusuyla her zaman bilinçlerimizde yaşayacaktır.' dedi.

………

YOZGAT Gazetesi olarak hemşehrimiz merhum Servet Boraya Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

MERHUM BORA’NIN KISA ÖZGEÇMİŞİ :

1940 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen  Servet Bora ilk,orta ve lise tahsilini kentimizde tamamladı.1962 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1968 yılına kadar hakimlik yaptıktan sonra 1969 yılından itibaren Yozgat Barosuna kayıtlı olup avukatlığa başladı. 1979’da  MHP ‘den Yozgat senatörlüğü için aday oldu.Seçimi kazanıp 12 Eylül 1980 ihtilaline kadar TBMM’de Yozgat senatörü olarak görev yaptı.Daha sonra Ankarada avukatlık yapan Servet Bora 2006 yılında 253 kişilik aydın gurubuyla Vatan Partisine iltihak etti.

07/05/2024 04:01
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ