MÜTERCİM, ŞAİR VE YAZAR ATAKAN HAKK’IN RAHMETİNE KAVUŞTU

MÜTERCİM, ŞAİR VE YAZAR ATAKAN HAKK’IN RAHMETİNE KAVUŞTU

Yozgat’ın mütevazi mütercim ve yazarlarından Tümer Atakan 82 yaşında Hakk’ın rahmetine kavuştu. Vefatı sevenleri arasında büyük üzüntü yaratan Tümer Atakan önceki gün Çapanoğlu Büyük Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

YOZGAT Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.

MERHUMUN ÖZGEÇMİŞİ

Şair, çevirmen. 3 Kasım 1941, Yozgat doğumlu Tümer Atakan yazılarını kaleme alırken Doğru Adam ve Ozan Tümer imzalarını kullandı. Balıkesir Lisesi (1959), Gazi Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümü (1976) mezunu. 1960-68 yılları arasında burslu olarak Zürih Federal Teknik Üniversitesinde jeoloji, elektrik ve metalürji eğitimi gördü. Bir yıl Hacettepe Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümüne devam etti. 1974’ten itibaren Yozgat’ta çevirmenlik, laborantlık, bira fabrikası müdür yardımcılığı yaptı. 1982’den itibaren Yozgat’ta tercüme bürosu işletti.

İlk yazılarını 1970’li yıllarda, Abbas Sayar’ın çıkardığı Bozok gazetesinde; sonraki yıllarda şiirleri çeşitli ulusal dergi ve gazetelerde, çevirileri mesleki dergilerde yer aldı. Katıldığı yarışmalarda çeşitli ödüller aldı.

Abbas Sayar, merhumun şiir ve yazılarına ilişkin şu yorumda bulunmuştu:

“Büyük bir şiir gücü geziniyor dizelerinizde.. Heyecanınız kalıbı yırtıyor. Sözcükler yoksullaşıyor. Isterseniz, heyecanınıza gem vurmayı başarırsanız daha güzel, daha oturaklı dizeler yaratabilirsiniz.“

 

ESERLERİ:

ŞİİR: Heureka (1993), Esin (1996), Ülkü (2000), Yeni Yaşam ya da Nostalji - Bütün Şiirleri (2004).

DENEME: Proje ya da İnsanlık Savunması (1994).

GÜNCE: Evren ve Dua (2005).

11/12/2023 19:50
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ