EFSANE VALİ  REFİK ÖZTÜRK HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU

EFSANE VALİ REFİK ÖZTÜRK HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU

Yozgat’ın yetiştirdiği değerli devlet adamlarından emekli  efsane Vali Refik Öztürk,yaşamakta olduğu İstanbul’da hayatını kaybetti.Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu eski başkanı Fahri Öztürk,Sözcü gazetesi Ankara temsilcisi Saygı Öztürk ve gazetemiz yazarı Fevzi Öztürk’ün kardeşi olan hemşehrimiz 71 yaşındaki    A.Refik Öztürk’ün vefatı ailesi,yakınları,meslektaşları ,eski mesai arkadaşları ,Yozgat,Sarıkaya ve Yerköydeki hemşehrileri ,dostları ve sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı.

Gerek kaymakamlık yaptığı ilçelerde ve gerekse Valilik görevini sürdürdüğü il’lerde dürüstlüğü ve tasarrufa özen gösteren çalışmalarıyla dikkat çeken,uyguladığı projelerle hizmet sunduğu kentlerin kalkınmasına ivme kazandıran, mütevazi kişiliği ile insanların gönlüne taht kuran ve  Manisa Valiliği döneminde merkeze alındıktan bir süre sonra emekli olan hemşehrimiz Refik Öztürk, 15 Kasım Pazar günü İstanbul’da Karacaahmet mezarlığında toprağa verilecek.

REFİK ÖZTÜRK’ÜN KİMDİR ?

İdarecilik görevlerinde bulunduğu il ve ilçelerde yaptığı olağanüstü ve sıradışı icraatlarının yanısıra vatandaşlarla  gönül bağları oluşturarak halkın sevgilisi haline gelen ve bu nedenlerle  ‘Efsane Vali’ ünvanıyla anılan Refik Öztürk 1949 yılında Sarıkaya’nın Akbucak köyünde doğdu.

Yozgat lisesini tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde devam etti. Fakültede okuduğu süreçte Akşam gazetesinde karikatürler çizdi.Bazı İstanbul gazetelerinde de köşe yazıları yazdı.Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra Sarıkaya ilçesinde avukatlık bürosu açtı.

Bir süre sonra idareciliği tercih eden A.Refik Öztürk,sırasıyla  Lice, Ömerli ve Demirci ilçelerinde kaymakam vekillikleri, Reşadiye, Silopi, Finike ve Söğüt kaymakamlıkları ve Sivas ilinde ise vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.Daha sonra  Bilecik, Niğde, Erzincan ve Manisa valilikleri yaptı.  2008 tarihinde merkez valiliğine atandı.Öztürk 2010 yılında ise İstanbul merkez valiliğinden emekliye ayrıldı.

Hemşehrimiz Refik Öztürk Niğde valisi iken 1995 yılında Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, 2004 yılında Erzincan valisi iken  Parlamento dergisi ve 2006 yılında ise  Manisa valiliği yaptığı sırada da Meclis Dergisi tarafından YILIN VALİSİ seçilmişti.

Öztürk evli ve 2 çocuk babasıydı..”

YOZGAT Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet,kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

14/11/2020 23:22
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ