BELEDİYE ESKİ BAŞKANLARINDAN  ERBAZ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU

BELEDİYE ESKİ BAŞKANLARINDAN ERBAZ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU

MHP'nin kurucu genel başkanı ve ülkücü hareketin ebedi lideri Başbuğ Alparslan Türkeş döneminin önemli isimlerinden hemşehrimiz Yaşar Erbaz, Ankara'da hayatını kaybetti.

1977 yılında Yozgat Belediye Başkanı seçilen, ardından 19. dönemde MHP milletvekiliği yapan, ayrıca Başbuğ döneminde MHP Genel Sekreterliği görevinde de bulunan 85 yaşındaki Yaşar Erbaz, uzun süredir tedavi görüyordu.Hemşehrimiz Yaşar Erbaz’ın vefatı MHP  camiasında ,ailesi ve sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı.

Yaşar Erbaz için pazar günü Ankara'da cenaze töreni düzenlenecek. Erbaz, öğle namazına müteakip Gölbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.

YOZGAT Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet,ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

Yaşar Erbaz Kimdir?

Fizik Yüksek Mühendisi, Siyasetçi, Yozgat Belediyesi eski Başkanı XIX. Dönem Yozgat Milletvekili. 1938, Yozgat doğumlu. Baba adı Necip, anne adı Mürşide. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi, Devlet Lisan Okulu mezunu. İngilizce biliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdür Muavini, Bölge Müdürü ve Genel Müdür Başyardımcısı, Yozgat Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

19. Dönem Yasama Döneminde TBMM üyesi idi.

Yaşar Erbaz,1991 genel seçimlerinde Refah Partisi’nden XIX. Dönem Yozgat Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Partisinden ayrılarak  MÇP’ye, sonra da MHP’ye geçti. Evli, 3 çocuk babasıdır.

04/06/2023 11:11
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ