AVUKAT PROF.ERZAN ERZURUMLUOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU

AVUKAT PROF.ERZAN ERZURUMLUOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU

Ankara Barosu eski başkanlarından  avukat, hukukçu ve akademisyen hemşehrimiz Av. Prof. Dr. Erzan Erzurumluoğlu, Ankara'da hakkın rahmetine kavuştu.Erzurumluoğlu’nun vefatı tüm sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı.

Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu yayınladıkları mesajlar ile Erzurumluoğlu’nun vefatından duydukları  üzüntüleri dile getirdiler.1988-1990 yılları arasında Ankara Barosu Başkanlığı ve 1979-2018 yılları arası TBB delegesi görevlerini yürüten, Çankaya Üniversitesi öğretim görevlisi merhum Av. Prof. Dr. Erzan Erzurumluoğlu için 16 Mayıs Salı günü saat 15’de Ankara adliyesi önünde bir tören düzenlenecek.Merhum Erzurumluoğlu bu Törenin ardından, Kocatepe Camii'nde kılınacak ikindi ve  cenaze namazının ardından  Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

YOZGAT Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet,kederli ailesine başsağlığı dileriz. 

ERZAN ERZURUMLUOĞLU KİMDİR?

1936 yılında Yozgat Akdağmadeni’nde doğan Erzurumluoğlu, 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde (AİTİA) hayata adım atan Erzurumluoğlu, Akademi’de son olarak Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. YÖK’ün kurulmasıyla birlikte AİTİA’nın Gazi Üniversitesi’ne dönüşmesi üzerine aralarında Aydın Güven Gürkan ve Onur Kumbaracıbaşı olmak üzere on iki kişi görevlerinden istifa ederek ayrıldı. Erzurumluoğlu, günümüzde Gazi Üniversitesi olarak hizmet veren Gazi Hastanesi’nin AİTİA Tıp Fakültesi Hastanesi olarak kurulmasına büyük katkı sağladı. Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin ilk Ankara İl Başkanlığı’nı yapan Erzurumluoğlu, parti meclisinde de görev yaptı.

Ankara Barosu başkanlığının ardından Çankaya Üniversitesi’nde akademik hayata geri dönen Erzurumluoğlu çok sayıda hukuk öğrencisi yetiştirdi. Türkiye Barolar Birliği delegesi olarak (1979-2018) görev yapan Erzurumluoğlu, 60 yıl hukukun üstünlüğü için mücadele verdi.

13/05/2023 22:25
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ