A.Kadir ÇAPANOĞLU

A'DAN Z'YE

ŞİMDİ BUNU NEREYE KOYALIM ?

Değerli okurlar Yozgat İl Genel Meclisi 8 Ağustos 2020 Cumartesi günü yapacağı toplantıda aşağıdaki konuyu görüşüp karara bağlayacak.

Toplantı gündeminin 17. maddesini kısaltarak size aktarıyorum.  

Mülkiyeti İl Özel idaresine ait İstanbul Fatih ilçesi Müftü Ali Mahallesinde tapunun 2481 ada 26 parselinde kayıtlı 307,44 m² alana sahip Taşınmaza idaremizce ihtiyaç duyulması veya taşınmazın satışı halinde sözleşme tek taraflı olarak feshedilecek, kiracı idaremizden hiçbir hak ve tazminat talebinde bulunmadan, yapılacak tebligatı takip eden 15 (onbeş) gün içerisinde taşınmazı tahliye edecektir” hükmü uyarınca, İl Özel İdaresince kira sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedilmesi, taşınmazın tapu kaydı üzerinde 2. Derece korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır şerhi bulunması nedeniyle ilgili kurumlardan satış izninin alınmasını müteakip 2886 sayılı DİK.nu ve hazırlanacak satış uyarınca satışının yapılması hakkında İl Özel idaresi teklif yazısı ve ekleri üzerinde Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesi. / İskender Nazlı İl Genel Meclis Başkanı

Maddenin ruhundan anlaşılıyor ki, İl Özel İdaresine kaynak (para) lazım. Yozgat’ta satacak bir şey kalmayınca İstanbul’da aşağıda okuyacağınız gibi bin bir güçlükle inşa edilen ve Yozgatlı Yüksek Tahsil Öğrencilerine kucak açan öğrenci yurdunu bile satmayı göze alacak kadar gözlerin kararması içimi yaktı.  Zaten hiçbir parti döneminde yatırım alamayan ve gittikçe geri kalan Yozgat’a birde kendi içinden harakiri yapılması gerçekten içimi yaktı.  

Değerli okurlar, 13 Ocak 2108 Cumartesi günü İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Sayın Ahmet Yılmaz Beyefendiyi Federasyon binamızda ziyaret etmiştim.   Ahmet Bey bütün binayı gezdirmişti hayran olmuştum. Her şey en ince teferruatına kadar düşünülmüş projeye konulmuş. Önemli bağışlarda bulunan hemşerilerimizin isimleri odaların, salonların kapılarının yanlarına iliştirilmişti. İsimleri okudukça duygulanmış, hepsi için kalbimde yer açmıştım. Hepsinden Allah razı olsun demiştim.

Binayı gezimiz bitince Ahmet Bey’in makam odasında sohbete daldık.  Bana şu bilgileri de vermişti; “Binamızın arsasını 1960 yılında çocukları olmayan Yozgatlı bir Karı/Koca, öğrenci yurdu yapılmak üzere o dönemde İstanbul’da kurulu olan Yozgat Öğrenci derneğine bağışta bulunuyor. Maddi imkânsızlıklardan dolayı öğrenci yurdumuz kapatılınca tüzük gereği arsa, Yozgat İl Özel İdaresine kalıyor.  Fatih Belediyesince Yeşil alana çıkarılan bu arsa, önce Fatih Belediyesi tarafından Park yapılıyor, sonra İstanbul Yozgatlılar federasyonunun 5-6 yıllık bir uğraşı sonucu tekrar arsa vasfını kazanıyor ve yeniden Yozgat il Özel idaresine kazandırılıyor.

Ben başkan seçilince, Başkanlığımızca, 2015 Mart ayında Yozgat il Özel idaresinden bu arsayı Öğrenci Yurdu ve Kültür merkezi yapılmak üzere kiraladık ve Temmuz 2015 te yapı ruhsatını alınarak 100 kişilik öğrenci yurdu ve Kültür Merkezi inşaatına başladık. Hafriyat sırasında ortaya çıkan tarihi eser nedeni ile Anıtlar kurulundan da ruhsat almamız gerekti. Bunun içinde bir yıl beklendikten sonra,  çıkan Tarihi eseri zeminde koruma altına alarak tekrar Temmuz 2016 da temel atarak inşaata başladık. Yedi kattan oluşan ve 2000 m² kullanım alanı olan binanın bir katını teknik ve idari kat yaptık. Bir katını federasyon yönetim katı, toplantı salonu ve misafirhane, bir katını 250 kişilik çok amaçlı konferans salonu,  üç katını 100 kişilik yükseköğrenim erkek öğrenci yurdu yaptık.   Bir katı da yemekhane ve mutfaktan oluşmaktadır. İnşaat bittikten sonra bir yıl gibi bir sürede tefrişini de bitirdik. Bina tefrişi ile birlikte çoğunluğu ayni, bir kısmı nakdi olmak üzere toplamda yaklaşık 3,5-4 milyon TL.  gibi bir rakama mal oldu.

Bu maliyetin tamamı İstanbul Yozgatlılar federasyonunun yoğun ziyaret ve destek talepleri ile İstanbul’da ki Yozgatlı Hayırseverlerden sağlanmıştır. Eylül 2017 de Yurt ruhsatı da alınarak Yozgatlı öğrenciler bu sene konaklamaya başladılar. Ayrıca Federasyon tarafından Yozgatlı dernekler ile birlikte yoğun bir şekil de dolu dolu programlar yapılmaktadır.

İstanbul’daki 200 bin Yozgatlının en üst çatısı olarak gördüğümüz Federasyonumuz olarak, bu eseri Yozgatlı Gençlerimize ve Hemşerilerimize armağan ediyoruz.

Değerli okurlar, Sayın Ahmet Yılmaz Bey Federasyon başkanı seçilene kadar ben Federasyon toplantılarına bir kere katıldım bir daha da önünden bile geçmedim. Çünkü gördüm ki yönetimde bulunanlar federasyonu kendi siyasi ve ticari amaçları için kullanıyorlar. Federasyonun misafirleri ağırladığı yerde ayakkabınızı çıkararak kerevete oturup huzurda bulunanlarla sohbet ediyorsunuz. Sanki köy odasındaymış gibi.  Bu yüzden uzak kaldım. Ahmet Bey başkan seçildiğini de sevgili kardeşim Adem Coşkunyürek’den öğrendim ve ne hikmetse ilk defa uzaktan izlemeye başladım Ahmet Bey hiç oturmuyor, bir gün İstanbul’da, bir gün Ankara’da Yozgatlı mülki amirleri ziyaret ediyordu.  Ziyaret ettiği kişilere Çapanoğlu sancağımızın stilize resmini hediye ediyordu. Demek o zamanlar Federasyon arsasının kurtarılması ve bina ruhsatı için koşturuyormuş. Sonra işadamlarımızı ziyaretleri başladı. İşadamı neden ziyaret edilir? Elbette yardımlarını sağlamak için. Ahmet Bey bu konuda da çok başarılıydı. Gayretkeşti, çabalıyordu, ısrarcıydı, ikna ediyordu, tuttuğunu koparıyordu. İlk defa Yozgat için bir şeyler yapılabileceği umudu taşımaya başladım.  Federasyon binamızın resmi açılış töreni 27 Ocak 2018 Cumartesi gün saat 16.00 da davetliler huzurunda yapıldı. O günden beri hem Yozgatlıları bir çatı altında toplayarak iş adamlarımızı birbiri ile tanıştırıyor hem de Yüksek tahsil için İstanbul’a gelen çocuklarımıza ordu evi kalitesinde hizmet veriyor. Bu binanın değil satılması kullanma maksadı dışında kullanılmaması konusunda karar alınması gerekirken Yozgat İl Genel Meclisinde makam işgal eden efendilerin 8 Ağustos 2020 Cumartesi günü yapacakları toplantıya böyle bir madde koydukları için ayıplıyorum ve Yozgatlı hemşerilerimin vicdanlarına havale ediyorum.

 

OKUR YORUMLARI
Mehmet Oğuz KARLI
06.08.2020 21:02:10

Abi çok üzülüyorum bu tür vicdansızlıklara. Ancak, arsayı ilk bağışlayanların varislerinin bağışlama nedenleri üzerinden itirazda bulunamazlar mı? Bu örnekler yargıda mutlaka geçmişte görülmüştür. Örnek bulunabilir ve belki bir çözüm bulunabilir. Yozgat lı duyarlı vatandaşlarımızın ayrıca bu olaya sahip çıkmaları gerekiyor. Evet paraya çok ihtiyaçları olduğu belli bu işi bu hale getirenlerin. Ümit ediyorum istedikleri kötü zihniyetli projelerini sonuçlandıramazlar. Saygılar.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ