A.Kadir ÇAPANOĞLU

A'DAN Z'YE

REENKARNASYON (RUH GÖÇÜ) OLAYLARI 3

Türkiye'de gazinoların en revaçta olduğu dönemde Ahmet Delibalta'nın Adana da Havuz adlı bir gazinosu vardır. Ahmet Bey'in, ilk hanımı Mihriban'dan üç çocuğu varken Fehime isimli bir hanımla da imam nikâhı ile evlenir ondan da bir çocuğu olur. 1962 yılında çalıştırdığı gazinonun assolisti yakında işi bırakacağını bildirince hızla yeni bir şarkıcı bulmanın çabası içinde olur.  Aradığı assolisti İstanbul'da bulan Delibalta özel uçakla apar topar hemen İstanbul'a uçar. İkinci eşi Fehime bu sırada hamiledir.

İstanbul'da Rengin Arda isimli bir şarkıcıyla anlaşır. 8 Mart 1962 Perşembe günü yeni şarkıcısıyla birlikte Adana’ya gitmek için Kaptan pilot Nejat Aksan ve pilot Zülfikar Kaya yönetimindeki TC-KOP tescilli yolcu uçağına binerler. Uçak inişe geçtiği sırada bilinmeyen bir nedenle Toros dağları‘n da 1974 metre yüksekliğindeki Medetsiz mevkiinde dağa çakılır. Uçakta bulunan 8'i yolcu 3'ü mürettebat toplam 11 kişi, bazısı çarpmanın etkisiyle bazısı da donarak hayatlarını kaybederler.

Kazadan bir hafta sonra Ahmet Delibalta ile hiçbir yakınlığı olmayan Yusuf ve Fadime çiftinin Erkan isimli oğulları dünyaya gelir. Çocuk dört yaşına gelene kadar uçak sesinden aşırı şekilde korkmaktadır. Aile önceleri bebek olduğu için uçak sesinden etkilendiğini sanırlar. Dört yaşına geldiğinde bir gün annesini karşısına alıp sanki otuzlu yaşlardaymış gibi konuşmaya başlar.

Onun gerçek annesi olmadığını. İsminin Ahmet olduğunu. Havuz adlı bir gazinosunun ve bir fırının olduğunu. iki eşinin ve çocuklarının olduğunu. Dört sene önce İstanbul'dan Adana'ya gelirken uçağının düştüğünü. Uçağın düşmesinden değil donarak öldüğünü. Babasının adının Yunus annesinin adının Emine olduğunu.  Çocuklarının isimlerin ve  kız kardeşinin isminin Türkan kayınvalidesinin isminin Cazibe olduğunu anlatmaya başlar.

Erkan biraz daha büyüdüğünde ısrarla ilk eşi Mihriban'ın evine gitmek ister. Sonunda ailesini arkasından takip ettirerek hiç yol tarifi almadan önce gazinoya sonra evine gider. Eve geldiğinde çocuklarına ve eşine sarılır. Erkan'ın ailesi ev sahibine konuyu anlattıktan sonra Ahmet Delibaltanın eşi Mihriban Hanım ona sorular sormaya başlar. Erkan soruların tamamını doğru olarak cevaplar ve ev ile ilgili bütün detayları doğru olarak anlatır. Erkan sonraki günlerde de devamlı Mihriban'ın evine gitmek orada olmak isteğinde olur. Annesi Fadime çocuğunun kendisinden soğuyacağı korkusu ile buna izin vermek istemez.

 Bir gün de ikinci eşi Fehime'nin evine gitmek ister ve bunda ısrar eder.  Çaresiz ailesi de onunla birlikte giderler. Erkan'ın annesi Fadime durumu Fehime 'ye açıklar. Fehime olayları duymuştur ama inanmamıştır. Fehime Erkan'a beni tanıyor musun diye sorar. Erkan sen Fehime'sin benim karımsın diye cevap verir. Fehime şok geçirir. Sonra içerde Erkan'la aynı yaşlarda olan kızını göstererek bu kim tanıyor musun diye sorar. Erkan tanımıyorum ama benim kızım olmalı çünkü ben İstanbul'a giderken karnından burnundaydı çok sancın vardı diye cevap verir.

Sonraki günlerde enteresan bir olay daha olur. Ahmet Delibalta ile aynı uçakta ölen Şarkıcı Rengin Arda daha önce de Adana'ya gelmiş ve bir Alman Kuaföre saçlarını yaptırmıştır. Kuaför onun şarkıcı olduğunu öğrenince birlikte bir fotoğraf çektirirler. Kuaför, olayları duyunca bu fotoğrafı alıp Erkan'ın evine gelir.  Aileye kendini tanıttıktan sonra hiçbir açıklama yapmadan doğrudan fotoğrafı Erkan'a gösterip bu hanım kim, biliyor musun diye sorar. Erkan sen ve şarkıcı diye cevap verir. Kuaför hangi şarkıcı deyince Rengin Arda diye cevap verir. Hem kuaför hem Erkan'ın ailesi şok olurlar.

Erkan yani Ahmet Delibalta sonraki günlerde çocukluk arkadaşı Mithat ile saatlerini değiştirdiklerini kendi verdiği saatin kordonunda bir diş izi olduğunu söyler. Aile Mithat'a ulaşır çocuğun söylediklerini anlatırlar. Saatin kordonuna baktıklarında diş izini görürler.  Yine önceki hayatında bir futbol maçına gitmek için bir tepsi çaldığını, tepsiyi arkadaşı Selim ile birlikte 25 kuruşa sattıklarını da anlatır. Selime ulaşırlar o da olayı doğrular ve Ahmet'in vefatından 20 yıl kadar önceydi der.

Bu reenkarnasyon (ruh göçü)  olayının ve benzerlerinin yayınlandığı blok'a sonraki yıllarda şöyle yorumlar geliyor.

"Erkan Kılıç amcamızdır şu an hayattadır ve yazılanların hepsi gerçektir" (2008).

2 Kasım 2019 da Yahya Kılıç isminde birisi, "Erkan Kılıç'ın ve Ahmet Delibaltanın  yaşanmış gerçeklerini öğrenmek isteyen her kim ise Erkan Kılıç'ın Almanya'da olduğunu ve hayatta olduğunu, önceki hayatında Ahmet Delibalta olduğunu,kendisi ile irtibata  geçebilirseniz elbette o size kanıtlayabilir bu yüzden size telefon numarasını verebilirim ben Amerika da yaşayan kardeşiyim" diyerek kendi telefonunu yazmıştır. 

4 Aralık 2019 da Uğur isminde birisi,"Arkadaşlar olay gerçek ben Erkan Kılıç Bey ile görüştüm. Eğitimli nazik bir insan. Kendisi yurt dışlında yaşıyor. Konu hakkında kendisi ile görüşme şansınız var. Cep telefonu +49151473…whatsapp dan görüşebilirsiniz" yazmış.

 

Kaynak:  Ian Stevenson M.D. -Turkey Cases Of  The Reincarnation Type (Türkiye Reenkarnasyon Tipi Vakalar

 
OKUR YORUMLARI
Ferhan Birsin
01.03.2024 16:35:26

reenkarnasyon gerçektir. çoğu kişi önceki hayatını hatırlamaz. ruhumuz beden değiştirir. düşünün, dünyaya milyonlarca yıldır milyonlarca insan geldi ve göçüp gitti. Siz inanıyor musunuz ki her bedene özel bir ruh vardır? ruhlar bir devir daim içindedir. sadece seçilmiş, çok az kişi önceki hayatını hatırlayabilir. bu da nimet midir, külfet midir bilinmez.

Ali
15.10.2023 06:56:40

Enteresan bir olay

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ