A.Kadir ÇAPANOĞLU

A'DAN Z'YE

ÖNEMLİ DUYURU

Kıymetli Hemşerilerim

Kıymetli İş İnsanlarımız

İst.Yozgatlılar Federasyonu olarak geçen sene 100 yakın Yozgatlı Üniversite öğrencimizin İstanbul’daki Yozgat Yurdumuzda Konaklamasını ve ayrıca 300 yakında yurdumuz haricinde okuyan Yozgatlı öğrencilerimize Burs Desteği sağladık.

Bu bursların tamamı Hayırsever Yozgatlı İş İnsanlarımızın desteği ile oldu.

Buradan hepsine çok çok teşekkür ediyorum.

Bu Hizmetler Bu yıl

2022 Şubat ayında kurduğumuz YOZGAT VAKFI üzerinden daha kurumsal ve sürdürülebilir hale getirilecektir.

YOZGAT VAKFI Tüm Türkiye ve Avrupa’daki Hemşerilerimizin Mütevelli heyetine dâhil edilmesi ile oluşturulmuştur.

Bu Yıl Burs Vereceğiniz öğrencileri Vakfı’mız üzerinden değerlendirmenizi

Yıllardır nereye gittiğini bilmediğimiz cemaatler, gruplar, dernekler yerine YOZGAT’LI ÇOCUKLARIMIZA fırsat vermenizi rica ediyorum.

Selamlarımla

Ahmet YILMAZ

Yozgat Vakfı Başkanı

Değerli okurlar Sayın Ahmet Yılmaz Bey'in yukarıdaki duyurusunu neden yazımın başına aldım? Bu gün dünyanın her yerinde insanlar belli konularda aynı düşünceye sahip aynı ideal de olabilirler ama bir araya gelemezler birlik olamazlar. Birlik olabilmeleri için onları bir araya getirecek bir lidere ihtiyaç vardır.

Yozgat dernekleri de her biri kendi ilinde, ilçelisinde her biri sanki bir köy odası görünümünde bazı mütevazı hemşerilerimizin bir araya gelip (bağdaş kurarak, bıyık burarak) sohbet ettikleri ama "yöneticilerinin maddi ve siyasi menfaatleri için kullandıkları" birer amatör dernek idiler. Bu yüzden 60 yıldır bulunduğum İstanbul şehrinde dedelerimizden tek manevi mirasımız Yozgat'ımızın bu derneklerinden üzülerek uzak durdum, arkamı döndüm.

Ne zaman ki bir mucize oldu (benim şahsi görüşüm), Ahmet Yılmaz Bey diye birisi çıktı lider oldu, koşuşturmaya başladı, o zaman tekrar yüzümü döndüm izlemeye başladım. Şahsi hiç bir çıkar beklemeden liderliğe soyunan bu kahramana ancak manevi destek olabilirdim, onu yapmaya çalıştım. Yanılmamıştım, İstanbul'un merkezinde Fatih semtinde hakikaten süper diyebileceğimiz muhteşem bir kültür merkezimiz ve üç yıldızlı otel kalitesinde öğrenci yurdumuz oldu.…Maddi manevi yardımcı olanlardan da Allah razı olsun.

Federasyonumuz bu imkânlara kavuşunca malum eski dernekçilerimizin de iştahları kabardı. Hatta zaman zaman bazı önemli makamlardaki siyasilerimizi ve mülki amirlerimizi de arkalarına alarak Ahmet Beyefendinin ayağını kaydırmaya çalıştılarsa da muvaffak olamadılar.

Değerli kardeşim Tarık Şahin Bey'in başkan yardımcısı olması da beni ayrıca mutlu etti. Kariyerinde belli mevkilere gelmiş, bir tabirle rahle-i tedrisattan geçmiş, mesleğinde söz sahibi, bilgili, tecrübeli, saygın insanların kurumların yönetimde görev alması düstur olmalı.

Dünya Yozgatlılar Federasyonunun kuruluşunda ve Dönem Başkanlığında önemli rol alarak bugün birçok ülkede ve Avrupanın hemen her şehrinde bir şubesi ve bu şubelerin değerli başkanları var.

Değerli Ahmet Bey ve ekibindeki kıymetli hemşerilerimiz, şimdi de Şubat ayında kurdukları YOZGAT VAKFI'nı hamiyetli hemşerilerimizin sağduyularına emanet ediyorlar.

Özellikle duyurunun şu paragrafını sayın okuyucularımın temiz vicdanlarına bırakıyorum. "Bu Yıl Burs Vereceğiniz öğrencileri Vakfı’mız üzerinden değerlendirmenizi, Yıllardır nereye gittiğini bilmediğimiz cemaatler, gruplar, dernekler yerine YOZGAT’LI ÇOCUKLARIMIZA fırsat vermenizi rica ediyorum.

 

OKUR YORUMLARI
Selim Aydın
17.09.2022 18:53:57

Kıymetli Ahmet yılmaz bey ve memleket insanı için birşeyler yapmak isteyen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.Ahmet beyin çalışmalarını çok kıymetli buluyorum.Kendisine ve tüm mensublara başarılar dilerim.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ