A.Kadir ÇAPANOĞLU

A'DAN Z'YE

LİBYA’YA ASKER GÖNDERMEK

69 yıl önce Kore’ye asker gönderdik. Türk askerlerinin toplam zayiatı 734 şehit, 2 bin 147 yaralı, 234 esir ve 175 kayıptır. Katılan asker sayısıyla kıyaslandığında Kore’deki Türk askeri zayiatı oldukça yüksektir. Yıllar sonra Suriye bataklığına asker gönderdik. Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 67 günde toplam şehit sayımız 51 oldu. Şehitler gelemeye devam ediyor.

Şimdide Libya’ya asker gönderecekmişiz. Gidenler kimin çocuğu?

Aklıma yıllar önce okuduğum bir fıkra geldi. Acı ama geçek. Osmanlı zamanı, padişah efendilerimiz hem toprak kazanıp vergi almak ve hazinelerini zenginleştirmek için hem de Bayraktarlığını yaptıkları ama durmadan ihanete uğradıkları Arapların dini Müslümanlığı yaymak için her yıl bir yöne savaş açıyor. Her yıl münadiler ellerinde davulları ile sokaklara çıkıp “padişah efendimiz, filan gâvura savaş açtı, askerlik çağı gelenler askere yazılsınlar” deyü bağırıyorlar. Tabi sade topraklar değil üzerinde yaşayan insanlarda padişah efendilerimizin malı olduğu için bu işten kaçmak mümkün değil ama cami görevlileri, medreselerde din tahsil eden yarının imamları ve azınlıklar askerden muaflar.

Bizim gariban Türk esnafta dört oğlundan her birini bir savaşta kaybediyor. Kalıyor bir oğlu. Münadiler yine sokaklarda padişah efendimiz diye ünlemeye başlayınca tepesi atıyor ve münadiye şöyle söylüyor. “bana bak efendi benden selam söyle padişahımıza benim evlatlarıma güvenip de ona buna savaş açmasın bir oğlum kaldı.”

Demem o ki kıssadan hisse yani.

27.12.2019
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ