A.Kadir ÇAPANOĞLU

A'DAN Z'YE

İSTANBUL YOZGATLILAR FEDERASYONU DANIŞMA KURULU TOPLANTISI

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu başkanı Sayın Ahmet Yılmaz Beyefendinin daveti üzerine 18 Ocak 2109 Cuma günü saat 19.30 da İstanbul Fatihteki Yozgat Kültür Merkezi binasında Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Cuma akşamının en yoğun saatlerinde cehennemi İstanbul trafiği ile boğuşup sinirlerimi bozmadan gitmek için toplu ulaşımı tercih ettim. Fatih semtinin eskiden kalma daracık sokaklarında kaybolmamak için Kültür Merkezimize yakın Sinanağa Camiini nirengi noktası olarak kabul edip Fatih Camiinin duvarı dibinde yürümeye başladım.

Ben yavaş yürümeye bir türlü alışamadım hep hızlı hep acele yürürüm. Evliliğimizin ilk yıllarında eşim yanımda koşar adım yürümek zorunda kalırdı. Hızlı yürümekten nefes nefese kalınca yol kenarındaki oto parçacısı dükkâna Sinanağa Camii uzak mı diye sordum. Dükkanda bulunan bir delikanlı “amca bayağı var, iki dakika bekle ben seni bırakayım” dedi. Size zahmet olacak teşekkür ederim dediğimde “yok amca ben teşekkür ederim” diye cevap verdi, şaşırdım. İşi bitince birlikte arabasına bindik. Muhtelif yerlerdeki müşterilerine hazır yemek dağıtıyormuş. Sokak aralarından giderken bir parça sohbet etme şansım oldu. Caminin yakınına geldiğimizde ben, “Kültür Merkezimiz işte karşıda” deyince beni kapı önüne kadar getirdi. İnerken teşekkür ettim o da elimi öptü, bir kere daha şaşırdım. İlk defa karşılaştığım bir delikanlıydı. Kastamonuluymuş. Acelemden ismini sormak aklıma gelmedi, inince çok pişman oldum. Sonra Atatürk’ün şu sözünü hatırladım; Türk, Türk olduğu için asildir.

Evet, cuma gecesi Yozgat’ımızın yetiştirdiği yüksek ruhlu yardımsever iş insanları, bilim insanları, yüksek devlet bürokratları, serbest meslek erbabı kişiler, özel sektörde değişik kademelerde görev yapan mavi yakalı hemşerilerimiz ve benim gibi artık emekli olmuş genç yaşlılar ile dedesinden kalan"Ağvanlıoğlu Hacı Aziz Konağını ve yine babasının ve kendisinin birikimi 10 bin kitap, hat ve el yazmalarından oluşan kütüphanesini Yozgat Bozok Üniversitesine bağışlayan Sayın Ekmelettin İhsanoğlu Beyefendi ile eski bakanlarımızdan Sayın Lütfullah Kayalar Beyefendi de toplantımızın konukları arasındaydılar.

Konuşmacıların verdiği bilgilerden çok şeyler öğrendik istifade ettik. Federasyon başkanı olduktan sonra tükenmez enerjisiyle bizlere Yozgat Kültür Merkezimizi ve öğrenci yurdunu kazandıran Değerli Ahmet Yılmaz Beyefendinin verdiği bilgiler içinde beni en çok duygulandıran Sayın Satılmış Şahin Bey’in, Sayın Mustafa Karaca Bey’in ve Sayın Seher Başer Hanımefendinin bağışları ile 150 öğrenciye burs sağlanması oldu. Bu ekonomik krizde en küçük bir bağış bile ne kadar önem arz ediyor.
Geçtiğiniz günlerde Yine Ahmet Yılmaz Bey’in verdiği enerji ile İstanbul Maltepe semtinde faaliyet gösteren hemşerimiz Emre Gün Optik, Türkiye’nin neresinde olursa olsun ihtiyaç sahipleri hemşerimize ücretsiz gözlük gönderiyordu.

Yine geçtiğimiz günlerde İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Gönül Elçileri Uluslararası Milli Farkındalık ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa olarak memleketlerinden uzakta olsalar bile kalpleri hep Yozgat için atan hemşerilerimiz, Federasyon Temsilcisi Necdet Sarıaslan’ın öncülüğünde Kadışehri ilçesinin Üçağaç ilk ve ortaokul öğrencilerine mont, bot, giysi ve kırtasiye yardımı gönderdiler.

Bu arada, Yozgatspor’a destek amacıyla açılan kampanyalara da katkıda bulunulurken, İstanbul’da futbol sevdalısı bazı gençlerimizde Yozgatspor’a manevi destek olmaları için Yozgatspor maçına gönderilmişti.

Çin zulmünden İstanbul’a kaçan Doğu Türkistanlı Türklere de gıda, giyim ve hatta barınma yardımı yapıldığını da öğrendik.

Konuşmalar ve bilgilendirmeler sonunda Yozgat’ımızın milli yemeği “arabaşı” çorbası ve hamuru misafirlere bol kepçe ikram edildi. Gerek evimizde gerek akrabalarımızda bilhassa kış günlerinde arabaşı çorbası pişirilir ama ben bu kadar lezzetli arabaşı içtiğimi hatırlamıyorum. Bizim masadakilerin tamamı ve sanırım bütün misafirler ikişer çorba kasesi içtiler. Beraberinde tadı damağımızda kalan ev baklavası ile ziyafetimiz bitti.

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Yılmaz Beyefendi, yıl içerisinde de tüm ilçe ve köylerde ihtiyaç sahibi okul ve öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, yardımların yapılmasında kendilerine destek olan kurumlara, kuruluşlara ve işadamlarına teşekkür etti. Bizlerde yaptıkları başarılı çalışmalar ve hizmetlerinden dolayı değerli Başkan ve değerli Yönetim Kurulu üyelerine alkışlarımızla teşekkür ettik. Başarılarının devamını diledik.

Darısı bundan sonraki toplantılara olsun inşallah.

21.01.2019
OKUR YORUMLARI
Ethem Kutsoylu
21.01.2019 11:33:00

Abdulkadir Bey yaziniz icimi isitti var olun sag olun.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ