A.Kadir ÇAPANOĞLU

A'DAN Z'YE

HAFIZA-İ BEŞER NİSYAN İLE MALULDUR

İnsan hafızasının eksikliği unutkanlığıdır" veya bir başka söyleyiş ile "Unutkanlık insanlık halidir" anlamında.

O zaman hatırlayalım; Önceki Belediye Başkanımız Sayın Dr. Kazım Arslan Beyefendi, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday olmuş ve  %56.1 ile Yozgat belediye başkanı seçilmişti.  2019 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kendisini aday yapmaması üzerine AK Parti'den ayrılmış Bağımsız olarak Yozgat belediye başkan adayı olmuş fakat %36.1 ile seçimi kaybetmişti. Sayın hemşerilerim adaya değil % 40.8 ile partiye oy vermişlerdi. Neden böyle olmuştu? Kazım Başkan Bağımsız aday olunca Yozgatlı hemşerilerimiz parti ile Kazım Başkan arasında kalmışlar ve partiyi tercih etmişlerdi. Dolayısıyla kaybeden Yozgat olmuştu. Çünkü Kazım Başkanın İller Bankasından yardım alamadan mütevazı bütçesi ile gerçekleştirdiği yatırımlardan başka olarak yapmayı düşündüğü yatırımlar yapılamadı.

Dr. Kazım Arslan kimdir kısaca hatırlayalım: (d. 1959, Yozgat), Türk siyasetçi.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalında İhtisas yapmıştır. Keşan Sağlık Ocağı Tabipliği ve Verem Savaş Dispanseri Baştabipliği, Sorgun İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, Yozgat İI Sağlık Müdürlüğü, Serbest Tabiplik yapmıştır. TBMM XX. Dönem Yozgat Milletvekilidir. Yani hem Milletvekilliği hem de Belediye Başkanlığı tecrübesi olan ve üstelik kariyer sahibi bir insandır.

Yozgat'a geldiğimde tespit ettiğim ya da akraba ve hemşerilerimden duyduğum kadarı ile de kimseye eyvallah etmeyerek kafasına koyduğu güzel işleri bitirmek için çaba sarf eden bir değerimizdir. Bu güne kadar taş üstüne taş konmayan Yozgat'ımızda mütevazı bütçesi ile güzel ve kalıcı eserler yapmaya çalışıyordu ama gelene ağam gidene paşam diyen malum guruplara prim vermeyince aleyhinde yapılan haksız eleştirilere rağmen kafasındaki işlere devam etmiş arkasında güzel eserler bırakarak izzet-ü ikbal ile makamını devretmişti.

Sayın hemşerilerim. İstanbul'un gelmiş geçmiş en ünlü belediye başkanlarından birisi olan ve elini sıkma şerefine eriştiğim rahmetli Haşim İşcan'ın güzel bir sözü vardır;"Akıllı belediye başkanı toprak üstüne akılsızı da toprak altına yatırım yapar" demişti. Yani akıllı başkan göz boyamak için toprak üstüne gösterişli ama göstermelik yatırım yaparken, akılsızı da toprak altında kimsenin göremediği bilemediği ama bir şehrin can damarı kanalizasyon, su isale hattı vs.gibi yatırımlar yapar demeye getirmişti. Sayın Kazım Aslan Beyefendi her şeyi göze alarak Yeni Otobüs Terminalinden Katotopark projesine, Çapanoğlu Büyük Camii çevre düzenlemesinden Yeni Hal düzenlemesine kadar birçok büyük yatırımlar yapmıştı. Demem o'ki bu sefer lütfen partiye değil adaya oy verelim. Son yirmi yılda devletin en üst makamlarında görev almış milletvekillerimize rağmen hiçbir yatırım alamayan Yozgat'ımızın bu makûs talihine siz oylarınızla son verin.  Saygılarımla arz ediyorum.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ