A.Kadir ÇAPANOĞLU

A'DAN Z'YE

BÖYLE ESNAFLARIMIZDA VARMIŞ

Değerli okurlar, üst üste yaşadığımız krizler bilhassa esnafımızı çok olumsuz etkiledi. Binlercesi işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar. Birçoğu yaşamlarını yitirdi. Halbuki esnafımız bizim orta direğimiz. Alışveriş yaptığımız, ayaküstü sohbet ettiğimiz, güler yüzleri ile yüreğimizi hoş eden hoş tutan insanlar.

Öğleden sonra yaptıkları alışverişten dönen akrabalarımız, bir kahve içimi diyerek bize de uğramışlardı. Sohbet tatlı olunca zamanın farkında olmadık tadına da doyamadık, kalın akşam yemeğinde sohbete devam edelim dedik.

Böyle beklenmedik akşam yemeklerinde sipariş ettiğimiz pideler can kurtarıyor. O akşam da böyle oldu. Ben sipariş vermek için telefonumu alınca akrabam “nereye sipariş veriyorsun” diye sordu, söyledim.

“Orası da güzeldir, meşhurdur ama bu sefer benim vereceğim telefon numarasını dene” dedi. Öyle yaptım. Siparişimizi ve adresimizi verdim.

Yarım saat sonra bir bayan kurye pidelerimizi getirdi. Kapıyı açtığımda karşımda güler yüzlü bir bayan görünce şaşkınlık içinde paketi alıp eşime verdim. Ben ücreti öderken eşim panik içinde mutfaktan seslendi “kola yok.”  Evet pidelerimiz gelmişti ama sipariş ettiğimiz kola yoktu.  Kurye bayan, “siparişinizde kola yoktu” dedi. Evet kesilen fişte kola kaydı yoktu. Kurye Hanımefendi, ben hemen alıp geleyim dedi. Ben, “ama siz dükkâna gidip gelene kadar bizim pidelerimiz soğuyacak bu nasıl sipariş almak” diye serzenişte bulundum. Pide yeme arzumuz hüsranla neticeleniyordu.

Bayan eleman, hayır dükkâna gitmeyeceğim biraz aşağınızdaki Migros’tan hemen alıp geleyim, siz paketleri açana kadar ben gelirim dedi. Hakikaten de öyle oldu. Ben müdürlük yaptığım büyük şirketlerde inisiyatif kullanan mesai arkadaşlarımın çalışmalarına hemen hiç müdahale etmemişimdir. Hanımefendi neticede evlere servis yapan bir motorize kurye idi ama inisiyatif kullanarak hem kalbimizi kazanmış hem de çalıştığı işyerinin itibarını kurtarmıştı.

Bayan kurye gittikten yarım saat sonra elinde bir paketle tekrar geldi. Bu nedir dediğimde patronumuz gönderdi sizi arayacak dedi. Paketi açtık içinden bizim daha önce hiç bilmediğimiz ama akrabalarımızın bildiği tahinli dedikleri bir tatlı çıktı. Kurye hanım ayrıldıktan hemen sonra kendini firmanın sahibi olarak takdim eden Ahmet İzmirlioğlu Beyefendi aradı. “Siparişimizde kola isteğimizin görünmediğini, bu yanlışlığın nasıl olduğunu bilemediğini” söyleyerek özür diledi.

Alışveriş yaptığımız yerlerde ya da bazı büyük firmaların çağrı merkezlerinde çalışanlar ile yaşadığımız olumlu ya da olumsuz olayları ilgili firmalara yazarak gönderirim ki firma iyi elemanlarını taltif etsin kötülerini de ayıklasın. Ve her seferinde tekrar aranır teşekkür edilirim.

Ertesi günü açık adresini aldığım firmayı ziyaret ettim. Niyetim benim kola siparişim neden siparişte görülmüyor onu öğrenmekti. Bu vesileyle Ahmet Bey ile de tanışmış olduk. Ahmet Bey daha 36 yaşında ve hayretimi mucip olsa da 25 çalışanı olan iki işyerinin tek sahibiymiş.

O gece gösterdiği ilgi ve nazik davranışı için teşekkür ettim. Sonunda şu ortak karara vardık. Siparişi alan elamanların hepsi telefonu kapatmadan önce emir tekrarı yapar gibi sipariş teyidi yapıyordu. Hafta sonu yoğunluğu nedeniyle bizim konuşmamızda böyle bir teyit yapılmamıştı. Bu yüzden kola isteğimiz ya duyulmamış ya da telefon erken kapatılmıştı.

Kuşadası’nda müstesna insanların hizmet verdiği bu müessesenin ismi “ Yenipazar Pidecisi.” Üstelik yemeksepeti com. dan da sipariş vermek mümkün. Telefonu:  (0256) 613 05 06

 

 

 

 

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ