Sirer DOĞAN / Sivas HÜRDOĞAN Gazetesi Sahibi ve Yönetmeni

YOZGAT´IN SİMGESİ VE ABİDESİ

       Yozgat Gazetesi ile sahibi ve genel yayın yönetmeni Osman Hakan Kiracı’yı tanıyalı tamı tamına 33 yıl olmuş.
       Yozgat gazetesi ise 1 Mart 2008’de 35. yaşını okuyucuları ve biz dostlarıyla kutlayacak. Bu 35 yıl, şaire göre "yolun yarısı" ancak bir yayın organının veya müessesenin ise tam verimli olma çağıdır.
       Osman Hakan Kiracı ile kaderimi çok benzetirim; çünkü ikimiz de Anadolu’nun bozkırlarındaki ayrı şehirlerde aynı kaderi paylaşmış durumdayız. Çünkü Anadolu şehrinde gazeteci olmak, gazete sahibi olmak pek kolay bir zanaat değildir. Gün gelir evine ekmek götüremezsin, ama okuyucuyu habersiz ve gazetesiz bırakmamak için hem maddi hem de manevi bütün gücünü ortaya koymak zorunda kalırsın.
       Osman Hakan Kiracı’nın 35 yıldır kimseye "eyvallah" etmeden, boyun eğmeden, Yozgat Gazetesi’ni çıkararak Bozok yaylası Yozgat ve Yozgatlının dertleriyle dertlenip, sorunlarını dile getirerek, onlara çözüm yolları aramasını benim kadar kimsenin anlayacağını sanmıyorum. Çünkü 38 yıldır ben de aynı kulvarda yol almaktayım ve aynı zorlukları yaşamaktayım.
       Anadolu’da inandırıcı, güven veren, attığı adımı iyi bilen, yöneten ve yönetilenlere boyun eğmeden hak bildiği yoldan yürüyen hakkın ve halkın yanında yer alan gazetecinin aile yapısının güçlü olması ve aile dayanışması çok önemli bir etkendir.
       Kiracı ailesinin tüm fertlerinin Yozgat Gazetesi’nin okuyucu eline ulaşması için ne gibi özverilerde bulunduğunu da bilenlerdenim. Saygıdeğer yengem Emine Kiracı’nın geçen 35 yılda katlandığı güçlükler, çiçeği burnunda İstanbul’da baba mesleği gazeteciliği yürüten yeğenim Erdem ve kızımız Şeyma Bilgen’in rızıklarını son 12 yılda Yozgat Gazetesi’nin çıkması için yaptıkları fedakârlıklar, bu sütunlara sığmaz ki.. Günümüzde siyasete bulaşanlar köşe dönerken Kiracı, resmi ilan alan günlük gazetesini haftalığa dönüştürerek yukarıda bahsettiğim gibi aile efradının rızkını Yozgat için heba edebilen birisidir.
       İşte Osman Hakan Kiracı dostum ve meslektaşımın başarılı olmasında birinci unsur sağlam ve dürüst karakteri, ikinci unsur ise kendisine güç vermeden mutluluk duyan aile fertleridir. Kiracı dostum sadece iyi bir gazeteci değil, aynı zamanda iyi bir aile reisidir.
       Osman Hakan Kiracı ile aramızda 220 km’lik bir uzaklık olsa da kader bizi Hürriyet Gazetesi çatısı altında da buluşturmuştu.
       Bundan 24 yıl kadar önce zamanın Yozgat valisi Hakkı Borataş ile Osman Hakan Kiracı ters düşmüştü. Rahmetli Ahmet Zeren, Sarıkaya’dan, ben de Gemerek ilçesinde yayınladığım Gemerek Postası ile haklı olduğu için Kiracı’nın yanında yer almıştık.
       Aradan yıllar geçti Ben Sivas’ta vali ile ters düştüm, işte o günlerde kadim dost Osman Hakan Kiracı'yı hemen yanımda buldum.
       Osman Hakan Kiracı’ya da bana da zamanında İstanbul ve Ankara gibi kentlerde gazetecilik yapmamız teklif edildi, kim olsa bu teklifi reddetmez giderdi. Ama Osman Hakan Kiracı’nın Yozgat, benim Sivas sevgimiz daha ağır bastığı için kendi yuvamızda kalmayı tercih ettik.
       Kim ne derse desin benim için Osman Hakan Kiracı, Yozgat için bir simge ve bir abidedir.
       Kader arkadaşım, sevgili meslektaşım ve kadim dostum Osman Hakan Kiracı ile belki evlatlarımıza servet değerinde miraslar bırakamayacağız, ama onların ömür boyu onur duyacakları şerefli bir gazetecilik mazisi bırakacağız; ne mutlu bizlere ve evlatlarımıza.
       Yozgatlının gözü, kulağı ve dili olmakdan bıkmayan Yozgat gazetesinin 35. yaşını kutlarken, başta Osman Hakan Kiracı olmak üzere, muhabirine, dizgicisine, baskıcısına, gazeteye köşe yazarak emek ve güç verenlere, vefakâr okuyucularına içtenlikle teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.  // 01.03.2008

22/05/2009 22:22
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ