Prof. İsa KAYACAN / Gazeteci - Yazar

YOZGAT GAZETESİ GAZETECİLİK ALANINDA BİR OKUL

       "Gazeteler de canlılar gibi, doğarlar , yaşarlar ve yayınları noktalanır. Yıllardır söylediğim , ısrarla ısrarla ortaya koymak istediğim gerçeklerden biri; Anadoluda yayınlanan gazeteler , birer kağıt parçası , kağıt bütünlüğü değildir. Onlar da canlıdır. Nefes alırlar , yaşarlar.
       YOZGAT GAZETESİ
       Ülke genelinde yayınlanan gazetelerin pek çoğu , yayın yerlerinin adıyla isimlendiriliyor, yayınlanıyorlar. Bunlardan; Burdur, İskenderun, Çorum, Yozgat, Nizip,Finike,Isparta,Kırıkkale, Adapazarı, Kastamonu,Ayvalık ,Denizli, Bartın ,Kırıkhan, Antalya,Edirne,Kayseri vb.
       Yozgat İlimiz merkezinde 01 Mart 1974 tarihinde “Yozgat” adıyla bir gazete yayın hayatına başlıyor. Sahibi;Osman Hakan Kiracı. 23 yıl günlük olarak okurlarının karşısına , hemşehrilerinin karşısına çıkıyor. Adı, ünü il sınırları dışına taşarak, getirdikleriyle , yayın politikasıyla aranılan , beklenilen bir gazete oluyor Yozgat. Siyasilerin gündemine giriyor, Ankara’da , Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen Anadolu Basınını Özendirme Yarışmalarında ödüller alıyor. Basın Kuruluşları olarak bilinen , cemiyetlerden , Vakıflardan birbiri ardına ödüller alarak, başarı grafiğini yükseltiyor. Son 12 yılından beri periyodik olarak yayınlanan Yozgat Gazetesi, son iki yıldır da internet te günlük olarak görünmeye, haber yükleniciliği görevini başarıyla sürüdrmeye devam ediyor. 
       Yozgat gazetesinde hep doğrular yazıldığı , savunulduğu için , yayın süresince bir kez tezkiple karşılaşıyor. Bu tezkip de , üst mahkemeye yapılan itiriz sonucu kalırılıyor. Yani Yozgat Gazetesi yayın ömrü süresince hiç tezkip yemeyen , almayan gazete olma ünvanını başarıyla koruyor.
       34 yılda 28 davayla karşılaşan gazete , mahkemeye yansıyan davalardan ya beraat ediyor ya da takipsizlik kararı ile sonuçlanan başarıyla yaşıyor, yayınlanmaya devam ediyor. Aldığı onlarca ödül yanında , köşe yazarlarının fazlalığıyla da bilinen Yozgat Gazetesi ,Osman Hakan Kiracı adıyla özdeşleşerek gelecek kuşaklara gazetecilik alanındaki deneyimlerin aktarıldığı bir okul hüviyeti taşır hale geliyor. 
       Osman Hakan Kiracı.
       O bir gazeteci. Yozgat ‘ta sürekli basın kartı taşıyan tek gazeteci olma özelliği ile ,Yozgat dışındaki basın mensuplarınca da seviliyor, aranılıyor, alkışlanıyor. Yazdığı haberleriyle , getirdiği yorumlarıyla örnek bir gazeteci olma , olabilme başarısına da gurur madalyası olarak taşımaya devam ediyor.
       Bu satırların yazarı olarak, yıllardır izlediğim Osman Hakan Kiracı’nın belirgin özelliklerinin başında ; haberde yorumda tarafsızlık içinde hareket edişi , bundan hoşlanıp , gurur duyuşu gelmektedir. Kalemi , yerine göre keskindir. yerine göre , hafifletici nedenlerle yumuşama görüntüsüyle okurlarının karşısına çıkabilir, çıkar ancak inandığı doğrulardan taviz vermektense, kalemini kırmayı tercih eden anlayışı ortaya koymaktan çekinmez.
       Yozgat Gazetesi, emin adımlarla ilerleyen bir yerel gazetenin adıdır. Anadolu Basını içinde adı olan , ismi bilinen takdir toplayıp alkışlanan bir gazetenin adıdır ”Yozgat”. Bu gazetede pek çok muhabir , yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni çalışmıştır. Onların büyük bir bölümü , aldıkları eğitimle daha yükseklere doğru yürümüşler, başarılarını orada sergileyip, öüllendirilmişlerdir.
       Bugün anadolu Basını içinde Bartın, Antalya, Yeni Adana gibi bazı gazeteler vardır ki , biz olar için "Anadolu Basını’nın Çınarları" deyimini kullanıyoruz. Yakın gelecekte Yozgat Gazetesi de bu yaşlı , ama o ölçüde de genç gazeteler arasına katılacaktır. Osman Hakan Kiracı’nın şahsında , Yozgat Gazetesinin geçmişten itibaren , çalışanlarını teker teker kutluyor, tebriklerimi, sevgi ve saygılarımı yineliyorum efendim."  // 01.03.2008

22/05/2009 22:23
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ