Nazmi BİLGİN / Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

TOPLUMUN AYNASI OLMAK ZORDUR

       "Gazeteciler toplumun aynasıdır. Gazeteciler yaşadıkları bölge insanlarına karşı sorumludurlar. Birlikte yaşadıkları insanları aydınlatmak, bilgilendirmek ile görevlidirler.
       Atatürk 1929 yılında yaptığı bir konuşmada şöyle diyor:
       "Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini, samimiyetle yazmalıdırlar.."
       Atatürk, niçin "duyduklarını" demiyor da "gördüklerini" diyor.. Çünkü, görmek duymaktan daha ileri seviyede bir tespittir. "Gözünüzle görmeden, yani tam olarak inanmadan haber yapmayın” diyor..
       Atatürk gazetecilere "düşünün" talimatı veriyor. Üstü örtülü olarak diyor ki;
       “Düşünmesini bilmeyen, doğru düşünemeyen insan gazeteci olamaz”
       Atatürk, gazetecilere "bildiklerinizi saklamayın onu toplumla paylaşın, tecrübelerinizi topluma aktarın" talimatını veriyor.
       Atatürk’ün "samimiyetle yazmalıdırlar" sözü de içine girildiğinde çok şeyi anlatıyor.   "Samimiyetle" nin içinde dürüstlük, etik kurallar, doğruluk, haberi inanarak yapmak gibi pek çok özellik var.
       Yozgat Gazetesi kuruluşunun 35 nci yılı için yazı isteğinde bulununca bunlar geldi aklıma ve sizlerle paylaşmak istedim.
       Yerel Medya bugün Türkiye’de güvenilirlik sıralamasında Yaygın Medyanın da önündedir. Yerel Medya, demokrasi kültürünün bir toplum içinde yeşermesi, büyümesi ve kökleşmesi için olmazsa olmaz şartların başında gelir. 
       Yozgat Gazetesi’nin 35 yıllık başarılı geçmişine bakıldığında altı çizilecek pek çok başlık bulmak mümkündür. Yozgat Gazetesi, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek kuruluşlarının düzenledikleri yarışmalarda başarıları ile her zaman önde yer almıştır. Yozgat Gazetesi’ni günümüzün teknolojisine uyum sağlamada gösterdiği başarıdan dolayı da kutlamak gerekir.
       Yozgat Gazetesi’nin 35 yıllık başarılı geçmişinde imzası olan tüm meslektaşlarımıza, bugün gazeteyi yaşatmaya çalışan ve başarılara başarılar ekleyen çalışanlarına ,bir teşekkür borcumuz olduğunu düşünüyorum. 
       Emeği geçen herkesi kutlarken, 35 yıldır Yozgat Gazetesini okuyan, destekleyen tüm okuyucularını da alkışlamak istiyorum. 
       Yazının başlığında "Toplumun aynası olmak zordur" derken Yozgat Gazetesinin 35 yıllık serüveninin ne denli zorluklar içinde, hangi fedakarlıklarla yaşandığını anlatmak istemiştim. Ama biz gazeteciler toplumun aynası olma görevini yerine getirirken, toplumdan da beklediğimiz desteği görebilmiş isek, tüm zorluklar, engellemeler bize hafif gelir."  // 01.03.2008

22/05/2009 22:13
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ