Mustafa YANIK / Bursa Olay Gazetesi Yazı İşleri Sorumlusu

SEVİYEYİ KORUYARAK KALİTEYİ ÖTEYE GÖTÜRDÜ

       Yerköy; içime gazetecilik kıvılcımının düştüğü, Yozgat´ın en büyük ve şirin bir ilçesi. Adına ister kader deyin ister tesadüf. Kimi zaman bazı olaylar ve kişilerin geleceğinize yön vermesi kaçınılmaz oluyor.
       Meslekte geride bıraktığım 35 yılın başlangıcında hayatıma yön veren iki isim oldu. Bu dostlarımı tanıma fırsatı verdiği için Allah´a hep şükrettim. Bu isimlerden birisi Saygı Öztürk diğeri ise Osman Hakan Kiracı´dır.
       1960´lı yılların sonlarında Sıtma Mücadele Şefi olan babam Akdağmadeni´nden Yerköy´e tayin olunca benim için yeni bir dönem açıldı. Yerköy Lisesi´nde okurken aynı okuldan Saygı Öztürk ile tanışmamız bugünlere ulaşan dostluğumuzun, kader birliğimizin başlangıcını oluşturdu.
       1970´li yıllarda Yerköy´de Nazım Kayhan´ın çıkardığı Yerköy gazetesi ile yine rahmetli Hayrettin ustanın çıkardığı Yenigün adlı bir gazete vardı. Saygı başta olmak üzere Selçuk Alp ve 3-5 arkadaşımız daha bu gazeteler için haberler hazırlıyor, kendimizce köşe yazıları yazıyorduk.
       Yozgat´ta daha önce Hizmet adlı gazeteyi çıkaran sevgili dost Osman Hakan Kiracı ile tanışmamız ise bir olay nedeniyle Yerköy´e gelmesiyle oldu. Bu birliktelik bir daha hiç kopmadı. Kendisinin gazetecilik deneyimi benim için bir fırsattı. Meslek adına hep öğretici ve yol göstericiydi. O´ndan çok şey öğrendiğimi mutlulukla ifade ediyorum.
       Yerköy´de Saygı Öztürk´le ayrılmaz bir ikili oluşturmuştuk. Kendisi başta Hürriyet olmak üzere bazı ulusal gazetelerin Yerköy muhabirliğini yapıyordu. Ben de Türk Haberler Ajansı(THA)´nın muhabiriydim. 
       Gün geçmesin ki ulusal basında bizlerce iletilen Yerköy´le ilgili bir haber olmasın. Nüfus ve gelişmişlik olarak Yerköy´den büyük yörelerin hatta illlerin haberleri dahi bu kadar fazla çıkmıyordu. Yozgat´ta ise değerli dost Osman Hakan Kiracı haberciliğini konuşturuyordu. 
       Gazetecilik başlı başına bir risk. Hele bunu Anadolu´da yapıyorsanız ayrı bir zorluk. Meslek heyecanını ve duyarlılığını koruduğunuz sürece bu engelleri aşmak mesele değil. Yaşadığımız deneyimler ve zorluklar bizlerin yetişmesinde kilometre taşlarını oluşturdu. Şimdi geriye dönüp baktığımda " İyi ki bunları yaşayıp görmüşüz" diyebiliyorum. 
       Hürriyet Haber Ajansı Ankara Bürosu´nda çalıştığım 1977-1994 yılları arasında dahi Yozgat´la bağım hiç kopmadı. Yozgat´ın da aralarında olduğu 20 dolayında il büromuza bağlıydı. 
       Yozgat temsilcimiz Osman Hakan Kiracı ile kah her gün telefonda kah çeşitli olaylar nedeniyle Yozgat´a gittiğimde yine bir araya geliyorduk. Osman Abi hatırlar mısın, Boğazlıyan Adliyesi´nde bir olayın duruşması öncesi olaya karışan yabancı turistlerin saldırısına uğramış, makinemiz kırılmış bizler de hırpalanmıştık.
       Yozgat Gazetesi 35 yaşında. Dile kolay; Anadolu´da bir gazete için 35 yıl... Hem de şüphesiz, şaibesiz. Yayıncılıkta seviyeyi daima korumak, kaliteyi bir adım öteye götürmek. Başarının sırrı bu olsa gerek. 
       Şundan eminim; Osman Hakan Kiracı için gazetesi adeta bir evladı oldu. Nasıl ki iki yavrusunu başarıyla hayata hazırlayıp yetiştirmişse gazetesini de şaşmaz ilkeler doğrultusunda bugünlere taşımayı bildi. Ne kadar gururlansa azdır.  // 01.03.2008

22/05/2009 22:28
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ