Mahmut SABAH / Dünya Gazetesi Kayseri Temsilcisi

DÜZGÜN GAZETE, İLKELİ GAZETECİ

       Yozgat, aralarında bilim adamları, siyasetçiler, sanatçılar, yazarlar ve gazetecilerin de bulunduğu değerli aydınlar yetiştirmiş bir ilimiz. Bu aydınlardan biri de gazeteci Osman Hakan Kiracı…
       Osman Hakan, Yozgat basınında kendini kabul ettirmiş ve adını ülke çapında duyurma başarısı göstermiş bir gazeteci. 
       Osman Hakan’ı Hürriyet’in Yozgat muhabirliği görevini üstlendiği 1970’li yıllarda tanıdım. Aramızdaki sevgi ve saygı bağı kısa sürede sıcak bir dostluğa dönüştü. Dostluk halkası, genç yaşta kaybettiğimiz sevgili meslektaşımız Ahmet Zeren’in bize katılmasıyla daha da güç kazandı.
       Osman Hakan bilinçli, kararlı, dik duruşlu, gözünü budaktan esirgemeyen bir basın emekçisi. Gazete çıkardı. Patron oldu. Ama muhabirlikten hiçbir zaman kopmadı. Hep haber kovaladı. İçinde yaşadığı toplumun sorunlarını, tanık olduğu olayları, ilkeli ve de düzgün bir gazetecilik anlayışı ile okuyucularına ulaştırdı. 
       Gazetecilik; yolları dikenli, çile yüklü zor bir meslektir. Hele ki, gazetecilik işlevinin gereğini Anadolu’da yerine getirme uğraşı veriyorsanız işiniz daha da zordur.
       Osman Hakan, zor koşullara rağmen, hem düzenli ve ödünsüz meslek anlayışıyla Yozgat’lı meslektaşlarına örnek oldu. Hem de doğrunun ve iyinin yanında yer alarak kendini çevresine sevdirmesini bildi. 
       Osman Hakan’ın yayımladığı Yozgat Gazetesi 35 yaşında. Onurlu bir yayın dönemini geride bırakarak, Yozgat basın hayatına damgasını vuran gazete, başarı bayrağını şu sıralar ikinci 35 yaş parkuruna dikmeye hazırlanıyor. Hem de ilkelerin çiğnendiği, etik değerlerin hiçe sayıldığı bir dönemde. 
       Üstelik, ödün vermemeye özen göstererek!..
       Yüreğine sağlık Osman Hakan Kiracı…  // 01.03.2008

22/05/2009 22:21
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ