Nail GÜRELİ / MİLLİYET Gazetesi Yazarı

BİR BAŞARI ÖRNEĞİ : YOZGAT

       Anadolu’da gazete çıkarmanın ne demek olduğunu onu yaşayanlar bilir. Anadolu’nın tüm illerini arşınlamış bir gazeteci olarak Anadolu’da gazetecilik yapan, hele gazete çıkaran meslektaşlarımızın çektiği sayısız sıkıntıyı yakından gözlemlemişizdir.
       Binbir özveriyle, azimle, inançla gazetecilik yapan meslektaşlarımızın önde gelen kıdemli isimlerinden biri Osman Hakan Kiracı’dır. 
       Gazeteciliğin can damarı olan muhabirlikle mesleğe başlayan Osman Hakan Kiracı, gazeteciliğinin 40.yılını, yayınladığı “Yozgat”ın ve Yozgatlı’nın gazetesi” YOZGAT’ın 35.yaşını kutluyor. 
       O.Hakan Kiracı bir yandan İstanbul merkezli gazetelerin yerel muhabirliğini yaparken bir yandan da gazete yayıncılığını kararlılıkla başarıyla sürdürdü. Bir gazetenin 35.yılına ulaşması büyük bir başarıdır.
       Özellikle demokrasilerde yerel basının varlığı rejim açısından önem taşır. Yönetenlerle yönetilenler arasında bir iletişim köprüsü işlevi gören yerel basın, bağımsızlığı ve özgürlüğü ölçüsünde, yöresinde demokratik rejimin sağlıklı işlemesine olanak sağlar. Yerel basın güçlenip yayıldıkça, bağımsızlığını pekiştirdikce, yaygın basının da itici öğelerinden biri olur; demokrasinin ülke düzeyinde yerleşmesine katkı yapar. 
       Yerel basın, demokrasinin vazgeçilmez koşullarından çok sesliliğin de önemli bir parçasıdır. 
       İşte, bütün bu özellikleriyle birlikte Osman Hakan Kiracı’nın 35 yıldır yayınlama başarısını gösterdiği YOZGAT gazetesi çok sesliliğin de zengin bir örneğidir. Görebildiğimiz kadarıyla 16 yazarıyla YOZGAT’ın fikir gazetesi niteliği ağır basıyor ve yerel basında bir rekor oluşturuyor.
       Değerli meslektaşım Osman Hakan Kiracı’nın ve çalışma arkadaşlarının uzun soluklu çabalarını ve onları yaşatan Yozgatlıları kutluyor, Yozgat’ın ve Yozgatlı’nın gazetesine nice yıllar diliyorum.  // 01.03.2008

       Nail GÜRELİ - MİLLİYET Gazetesi yazarı

22/05/2009 22:16
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ