KÖSE, YAPTIKLARINI ve YAPACAKLARINI ANLATTI

KÖSE, YAPTIKLARINI ve YAPACAKLARINI ANLATTI

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse göreve geldiği 31 Mart 2019 tarihinden bu yana kent merkezinde 2,5 yılda yaptığı icraatları ile seçime kadar yapacağı hizmetleri  Nohutlu Tepe Bilal Şahin sosyal tesisinde düzenlendiği kahvaltılı basın toplantısında anlattı.Başkan Köse Yozgattaki yerel basın yayın organlarının  imtiyaz sahiplerinin ,muhabirlerinin ve yaygın medya temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında icraatlarına ve hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BORCUMUZ 528 MİLYON TL

Yozgat Belediyesini 31 Mart 2019’da  233 milyon lira borçla devraldığını, Cemil Çiçek barajının  Belediyeye intikali ile mevcut borca 295 milyon lira da baraj maliyetinin eklendiğini ve Belediyenin bugün itibariyle toplam borcunun 528 milyon lira yükseldiğini bildiren Başkan Köse bu konuda şunları söyledi :

“İller Bankasının Belediyemize gönderdiği paradan ayda % 48 oranında kesinti yapılıyor.İller Bankasından aylık gelen 7 ila 9 milyon lira  personel maaş ödemelerimize yetmiyor.Çünki,çalışanımız çok.Belediyemizde toplamda  745 personel  görev yapıyor.Maaşları ödemekte bazı aylar zorluk yaşadığımız oluyor.Yatırımlarımızı ve giderlerimizi Ankaradan ve AB hibe fonlarından  kaynak sağlayarak,şehir merkezinde arsa satarak ve diğer gelirlerimizi kullanarak karşılamaya çalışıyoruz.Bu arada önceki yılların banka borçlarını da  zorlukla ödüyoruz”

MUSABEYLİ BARAJINDAKİ ŞEBEKE SUYUMUZ  ŞEHRİMİZE 1 YIL YETER

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, basın toplantısında gazetemizin çeşitli sorularını yanıtlarken de kentimizin su şebekesi ile su rezervleri konusuna ilişkin önemli açıklamalar yaptı.Musabeyli barajından su dağıtımının tedbir ve stoklama amacıyla  durdurulduğunu ve Yozgat kent merkezinin su ihtiyacının Arapseyfi yeraltı sularından karşılandığını ifade eden Köse  ,” Bundan sonra kuraklık olsa bile Musabeyli barajımızda şehrimizin 1 yıllık su ihtiyacımızı karşılayacak 14 milyon metre küp su rezervimiz bulunmaktadır.Yani ,su sorunumuz yoktur. “dedi.

İÇME SUYU ŞEBEKEMİZDE 2 ÖNEMLİ SORUNUMUZ VAR

Yozgat içme suyu şebekesinde üçte bir oranında  kanserolojen üreten asbest borularının bulunduğunu, şebeke borularının üçte ikisinde de su kayıp ve kaçaklarının varolduğunu bildiren  Belediye Başkanı Köse, asbest boruların değişiminin ve şebekedeki su kayıp ve kaçaklarının önleme çalışmalarının finansman sıkıntısından dolayı bir proğram dahilinde dönüşümlü olarak sürdürüldüğünü dile getirdi. Köse bu konuda, “Halkımızın sağlığı için asbest boruların değişim çalışmalarına devam ediyoruz. İçme suyumuzun maliyetini yükselten şebekedeki kayıp ve kaçakları da önlemek için gereğini yapıyoruz “dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse,yaklaşık 2,5 saat süren basın toplantısının sunuş konuşmasında Yozgata ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunurken  de şöyle konuştu :

YOZGAT ÖNCELİĞİMİZ ve ÜST KİMLİĞİMİZ

“Yozgat önceliğimiz, Yozgat üst kimliğimiz ve Yozgat’tan başkada yaşayacak bir yerimiz yok. Şu anda aramızda bulunan  büyüklerimiz Yozgat’ta doğmuş ,büyümüş ve ömrünü Yozgat için harcamış ve Yozgat’ın gelişmesi, siyasi, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesi için mücadele vermiş  arkadaşlarımızdır. Yani memleketi bırakıp da bir yere gitmemiş, memlekette kalmış, memleketin ihyası için çalışmış değerli büyüklerim hep burada. Bizler Yozgat üst kimliği oluşturmak ve Yozgat’ı daha ileriye taşımak için el birliği ile Yozgat’ı yönetmeye talip olduk. Allah’a hamdolsun iş ve işlemlerimizi de gayret göstererek yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte basınımızla, sivil toplum örgütlerimizle, siyasi parti temsilcilerimizle, kamuoyumuzla, halkımızla el ele vererek önümüzde kalan süreyi Yozgat’ı daha yaşanabilir bir hale getirmek ve Yozgat’ı kendi statüsündeki iller arasında  bir üst lige taşımak için özellikle mücadele vermek ..Amacımız da bu. Dolayısıyla biz burada geleceğe yönelik planlar yapma arzusundayız, hedefindeyiz. Allah nasip ederse de bu işi de el birliğiyle götürmek için çalışacağız.”

TAMAMLAMAKTA OLDUĞUMUZ PROJELERİ YAKINDA HİZMETE AÇACAĞIZ

Yol, kaldırım gibi altyapı hizmetlerinin dışında önemli projeleri başlattıklarını dile getiren Köse, projelerin bir kısmının inşaatının sürdüğünü, bir kısmının da başlamak üzere olduğunu belirtti.

Köse, kent içindeki önemli olan projelerden Çapanoğlu Büyük Camisi projesi inşaatının da devam ettiğini  aktararak, "Proje içerisinde 154 araçlık kapalı otopark, kültür merkezi, aşevi, hocalar kahvesi, yeşil alanlar, dinlenme parkı yer alıyor. 15 mahallemize halı saha yapıyoruz. İçme suyu şebekemizde yıllardan beri kullanılan asbestli boruların değişimi için projemizi hayata geçirdik. Kreş ve gündüz bakımevi projesini tamamladık ve yakında açılışı yapılacak. İlimiz için çok önemli olan 4 bin metrekare kapalı alanı bulunan kültür merkezimizin temelini attık ve bir yıl içerisinde tamamlanacak. Yeni hal ve iş merkezi projemizi de en kısa zamanda hayata geçiriyoruz. Millet Parkı projemizin de yakın zamanda ihalesi yapılacak." diye konuştu.

GES PROJEMİZLE TÜKETTİĞİMİZ KADAR ENERJİYİ ÜRETECEĞİZ

Şehir içme suyunda aylık 1,8 milyon lira elektrik harcandığını vurgulayan Köse, "Bu nedenle Güneş Enerji Santrali (GES) projemizi hazırladık ve tükettiğimiz kadar enerjiyi üreteceğiz. Kuracağımız GES ile yıllık 15 milyon lira belediyemize gelir elde edeceğiz. Bunların yanında birçok projemizi de hayata geçireceğiz. Projelerimizin hayata geçmesinde her zaman bizim yanımızda olan ve destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Bey, eski meclis başkanımız Cemil Çiçek'e, bakanlarımıza, milletvekillerimiz Bekir Bozdağ ve Yusuf Başer'e teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

ZORLU BİR PANDEMİ SÜRECİ GEÇİRDİK

Köse ,Dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde zorlu bir pandemi süreci geçirdiklerini belirterek bu konuda da şunları söyledi:

“Bu süreçte her sektör pandemiden olumsuz etkilendi. Esnafımız, başta olmak üzere gazetecilerimiz dahi bundan olumsuz yönde etkilendi. Bazı ülkelerde hükümetler devrildi, devlet başkanları, başbakanlar değişti. Biz belediye olarak bir yandan pandemi ile mücadele ederken diğer yandan esnafımızın yanında olduk. Ama sonuç ne olursa olsun biz hepimiz aynı gemide yaşıyoruz. Birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Yozgat’ın gelişimi için daha yaşanabilir bir hale getirmek için inşallah el birliğiyle çalışacağız.”

PROJELERİ SİNEVİZYON EŞLİĞİNDE AYRINTILARIYLA ANLATTI

Başkan Köse, daha sonra Yozgat’ın ekonomik ve sosyal anlamda kalkınmasına ve gelişmesine ivme kazandıracak yapımı devam eden ve  onaylanan çalışmaları  gazetecilere sinevizyon eşliğinde anlattı. Başkan Köse, kentin  gelişmesi ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacak projeleri şöyle sıraladı:

KERMES ALANI İNŞA EDECEĞİZ

Kurum ve kuruluşların, stk’ların yararlanabilecekleri kermes alanı binası inşa edeceklerini söyleyen Başkan Köse, Çapanoğlu Büyük Cami Projesi kapsamında stk’larımız, derneklerimiz ve hemşerilerimizin ürünlerini sergileyebilecekleri ve gelir elde edebilecekleri bir kermes alanı inşa edeceğiz.”diye konuştu.

15 MAHALLEYE  15 HALI SAHA
Gençlerin kendi mahallelerinde faydalanabilecekleri halı saha projesi kapsamında 15 mahallemize 15 halı sahadan 10 tanesinin ihalesi yapıldı ve yapımı da devam ediyor.

DÜZENLİ DEPOLAMA BİNASI İNŞA EDİYORUZ
Belediyenin en büyük eksikliklerinden biri olan düzenli depolama binası ve alanı yapım inşaatının devam ettiğini vurgulayan Başkan Köse ay nıkonuda  “Düzenli depolama alanı ve binası Bin 320 metrekaresi kapalı alan olmak üzere et ve süt kurumu karşısında yapım inşaatı devam ediyor.”dedi

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ PROJESİ
Yozgat park içerisinde kreş ve gündüz bakımevi çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Köse, “ Çocuklarımızın güvenle zaman geçireceği kreşimiz tamamlandığında şehrimizin bir eksikliğini daha tamamlamış olacağız. ayrıca Karatepe Mahallemizde Milli İrade Parkımızın içerisine de kreş inşa ederek bu bölgemizdeki sorunu da çözüme kavuşturacağız.”şeklinde konuştu.

GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ
Gençlerin rahatlıkla faydalanabilecekleri Gençlik ve Kültür Merkezi projesiyle gençlere yönelik önemli bir eksikliğin daha giderileceğini vurgulayan Başkan Köse, “ 2021 yılı içerisinde yer alan projelerimiz arasında bulunan gençlik ve kültür merkezi projemizde; kütüphane, etüt salonları, çalışma ve toplantı salonları özellikle ortaöğretim ve üniversite öğrencilerimizin rahatça ulaşabilecekleri bir hizmeti gençlerimizin hizmetine sunacağız. Şu an yapım çalışmaları devam ediyor.”dedi.

YENİHAL VE İŞ MERKEZİ  AYRI BİR DEĞER KATACAK
Yeni hal ve iş merkezi projesinin yapımına bu ay içerisinde başlanılacağını vurgulayan Başkan Köse, “Görüntüsüyle Yozgat’ımıza yakışmayan ve kullanışsız hal binasının yıkımıyla projemize başlayacağız. Şehrimizin ortasında bulunan kötü görüntü ortadan kalkacak yerine şık ve mimarisiyle göz dolduracak bir eser ortaya çıkacak. Aynı şekilde modern bir Belediye İş merkezini de şehrimize kazandıracağız. Menekşe Evleri projemiz devam ediyor. ”şeklinde konuştu.

HASTA YAKINI KONUK EVİ  İL DIŞINDAN GELEN VATANDAŞLARA HİZMET VERECEK
Başkan Köse, “Yozgat Şehir Hastanesi karşısında inşa edilecek hasta yakını konuk evi projesiyle de ilçelerden ve şehir dışından gelen vatandaşlarımız barınma sorunu yaşamayacak. Böylelikle önemli bir eksikliği de gidermiş olacağız.”dedi.

TOPCU GÖLETİ PROJESİ
Köse, bu projelerin yanı sıra “Topçu Göleti projesi, Rehabilitasyon Merkezi projesi, Hulusi Efendi Parkı, Milli İrade Parkı, Yaşar Uğur Parkı, Bilim Merkezi Projesi, Gençlik Merkezi Projelerimiz şehrimizin sosyal ve kültürel bakımından gelişimine önemli katkılar sunacaktır.”şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Köse,basın toplantısından sonra  toplantıya katılan gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

14/09/2021 13:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ