YOZGATSPOR BAŞKAN ADAYI ŞÖHRET: HEDEFİM 1. LİG

YOZGATSPOR BAŞKAN ADAYI ŞÖHRET: HEDEFİM 1. LİG

Yozgat’lı genç iş  insanlarından Hakan Hamza Şöhret, yerel basına yaptığı açıklamada Türkiye 3.ligi 2.gurupta mücadele eden Yozgatspor kulübünde yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu ilan etti.Geçmişte Yozgatsporda futbol oynayan ve kulüpte de bir dönem yöneticilik yapan Hakan Hamza Şöhret, başkanlığa aday olmayı gerektiren gerekçelerini de ayrıntılarıyla açıkladı.Yozgatspor’un  ilk fırsatta olağanüstü kongreye giderek yönetimini yenilemesi gerektiğini bildiren Hakan Hamza Şöhret,açıklamasında takımın bu aşamada ligin son sırasında yer almasında Başkan Kazım Arslan’ın vebalinin bulunduğunu ileri sürerek “ Kulübün maddi imkan veya imkansızlıklarının ne olduğu  bilinmiyor. Kulüp sırlarla dolu.Yozgatsporun acilen şeffaf bir yönetime  ve gerçek anlamda  kurumsallaşmaya  ihtiyaç var.”dedi.

 Açıklamasında   Yozgatsporla ilgili sosyal medyada oluşturulan tartışmalara da değinen Yozgatspor kulüp başkan adayı Hakan Hamza Şöhret bu konuda da

“Sosyal medyada açılan sahte hesaplar üzerinden taraftar birbirine düşürülüyor. Meydanı kendilerine açıp eleştirileri sessize kalıyorlar. Kulüple ilgili yapılan eleştiriler hainlik olarak nitelendirilip örtülü bir şekilde eleştiri sahipleri tehdit ediliyor. Bu tavır ve tutum, insanları takımdan soğutuyor “şeklinde konuştu.

Şöhret daha  sonra şunları söyledi :

“  Hepinizin malumu, Yozgatspor Başkanlığına adayım. Yozgatlının sevdası ve tutkusu olan Yozgatspor’u hak ettiği yere taşımak en büyük arzum Biz, elimizi taşın altına koyarak bu süreci tersine çevirmeye talip olduk. Yozgatspor’un başarılı olması için Yozgat ve 13 ilçemiz, birlikte Yozgatspor’u bu çıkmazdan kurtarmamız gerekiyor. Gün herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği bir gün. Yozgat için tüm çabamız. Yozgat’ın geleceği için. Yarının büyükleri çocuk ve gençlerimiz için. Yozgatsporlu olmak, aynı zamanda Yozgatlı olmakla eşdeğer  bir kimliktir”

Açıklamasında kulüp başkanı Kazım Arslanı da eleştiren  genç iş insanı Şöhret,özetle şunları söyledi :

“ Yozgatspor’a gönül bağlamış olan herkes takımın ligde son sırada yer almasından dolayı endişeli ve rahatsız. Bugün Yozgatspor, halka kapalı. Halk Yozgatspor’u sahiplenemiyor. Bunun sebepleri ya da gerekçeleri araştırılmalı, üzerine düşünülmeli ve çözümler üretilmeli. Birçok kimsenin dile getirmediği, getiremediği, dile getirdiğinde yakışıksız tepkilerle karşılaştığı şeyleri bir kez de buradan belirtmek gerekiyor. Şöyle ki:

 Sayın Dr. Kazım Arslan’ın siyasi kimliği ve geçmişi, Yozgatspor’un her kesim tarafından desteklenmesine engel. Özellikle siyasilerin Yozgatspor’u desteklemediğini deklere etmek, Yozgatspor ile halkın, halk ile siyasilerin arasına duvar örmektir. Siyasi çıkarlar ya da kavgalar uğruna verilen bu demeçler, kişiseldir. Oysa Yozgatspor bir dernektir, dolayısıyla bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Yozgatlıların birleşme noktasıdır. İlginç olan bu derneğin, Belediye’nin imkanlarıyla kurulmuş olduğu halde bugün kimsenin kulüp üzerinde tasarruf hakkının olmamasına rağmen Kulüp kişiselleştirilmiştir. Dışarıdan kimselerin derneğin tüzüğüne erişimi yasak. Her halükarda tüzüğe ulaşmak isteyen kimse suç işler. İllegal bir çaba içerisinde olsa idik, bunu çoktan yapardık. Yozgatspor 1959 FK tüzüğü, üyeleriyle beraber yönetim kurulu da şeffaf bir şekilde halka açılmalı, açıklanmalı. Zira hangi şartlarda yeni bir başkan ya da yönetim seçilir, kimler tarafından seçilir vb. birçok soru işareti ortadan kalkmalı. Misal borcu yok denen kulübün geçmişe dönük borçları olduğu, artık kendilerince dile getiriliyor. Kulübün maddi imkan veya imkansızlıklarının ne olduğu dahi bilinmiyor. Kulüp sırlarla dolu. Her şeyden önce şeffaf bir yönetime kurumsallaşmaya ihtiyaç var.”

Kulüp başkanı Kazım Arslan’ın  söylem ve beyanları sadece siyasilerin değil, halkın, taraftarların, STK’ların  da  ayrışmasına neden olduğunu ileri süren Şöhret Arslana yönelik eleştirilerini şöyle dile getirdi :

“Takım ilk dört yıl boyunca oyalandı. Başkan Bey, Belediye Başkanlığı seçim döneminde takımı şampiyonluğa eriştirerek amatörlükten profesyonelliğe taşıdı. Ancak Başkan Bey takımı, ileride siyasi bir takım beklentilerini gerçekleştirmek için elinde tutarak gündemde kalmayı amaçlıyor. Bunu herkes biliyor. Bu yüzden, bir şehrin simgesi olan Yozgatspor üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. Bu durum, Yozgatlıların spor tutkusu ve spor geleceği başta olmak üzere kimyasına seyreden olumsuz etkilere sebep oluyor. Takımın ligdeki başarısızlığı yüzünden taraftarın kızgınlığı had safhada. Geçtiğimiz haftalarda kulüp müdürünün bir taraftarla aralarında çıkan bir tartışmadan dolayı bıçaklanması ve bunun ulusal basına yansıması da, Kulübün itibarsızlaşmasına neden olmuş, takım içerisinde şiddeti kızıştırmıştır.

Sezon başında yapılan transferlere ve yeni takıma bakıldığında, takımın belirtilen hedefler noktasından ne kadar uzak olduğu zaten öngörülmekteydi. Eleştiri ve öneriler kulak arkası edildi. Yüksek sesle dile getirilen herhangi bir eleştirinin ya da önerinin sahiplerine karşı ise itibarsızlaştırma politikası izlendi ve eleştiri hakkı tanınmadı. Yozgatspor’a bağış çağırısında bulunan Başkan, bağışların azlığından şikayet ediyor sürekli. Forma satışlarından medet umuyor, ama onların da çoğu faturasız satılıyor. İnsanların aklına elbette soru işaretleri geliyor. Büyük kulüpler de bağış alıyor ama onlar bunu kulübü kurtarmak için değil, kulüplerinin imkanlarının kalitesini ve çeşitliliğini artırmak için kullanıyor. Örnek verilen Galatasaray’ın futbol dışında voleybol, basketbol, jimnastik, yüzme, su topu, kürek, yelken, atletizm, judo, binicilik, tenis gibi birçok alanda spor faaliyetleri ve eğitimleri var. Oysa Yozgatspor’un bir alt yapısı dahi yok.

Gelelim benim adaylığıma; Genç yaşlarda Yozgatspor’da top koşturmuş biri olarak, yıllarca Yozgatspor’u takip edip destek sağladım. Takımımızın hem oyuncusu oldum hem taraftarı hem de yönetiminde bulundum. Genç yaşlarda sporla Yozgat’ta tanışmış olduğum halde, bu şehirde spor hayatımı ileriye taşıyamadım. Nihayet, hasbel kader yolum gurbete düştü. Ama ne Yozgat’la ne de Yozgatspor’la alakam asla kesilmedi. Bilenler bilir, yakın zamana kadar takımın maçlarına geldim, deplasmanlarına gittim. Taraftar olarak elimden geleni de, üzerime düşeni de yaptım. Kazım Başkan takıma başkan adayı olmak için önce yönetime girmek gerektiğini söylüyor. Merak ediyorum, bu Tüzükte mi yazıyor? Yozgatspor’u yönetmeye, ilk etapta beş yıllığına talibiz. Yozgatspor’u kurumsallaştırmanın ötesinde, beş yılın sonunda futbol takımımızı PTT 1. Ligine yükseltmeyi hedefliyor, hatta vaad ediyoruz. Yozgatspor’u bir taşra takımından çıkarıp profesyonel bir kulüp haline getirmek için üç yıldır üzerinde çalıştığımız hedeflerimizin tamamını projelendirdik. Sadece futbol değil, bir çok alanda milli sporcularımızla farklı branşlarda çalışmak üzere bir kompleks inşa etmeyi düşünüyoruz. Yozgatspor çatısı altında en az beş farklı spor branşında Türk sporunda ve Milli Takımlarına başarılı olacak gençler yetiştirmek istiyoruz. “

01/12/2020 20:57
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ