YOZGAT'TA DÜZENLENEN TÜRK OKÇULUĞU YARIŞMASI SONUÇLANDI

YOZGAT'TA DÜZENLENEN TÜRK OKÇULUĞU YARIŞMASI SONUÇLANDI

3. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması Bozok Üniversitesi kapalı spor salounuda gereçekleştirildi.
36 üniversiteden 200 sporcunun katıldığı 3. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması hafta sonu Bozok Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören yarışmada dereceye giren sporculara kupaları verildi.


Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Korkmaz 3. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması ile ilgili olarak yaptığı açıklamlarda, “3. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması’nı Bozok Üniversitesi olarak düzenliyoruz. Geleneksel okçuluk biliyorsunuz bizim ata sporumuz. Diğer okçuluktan farkı baş parmak atışı ve geleneklerimizden gelen bir atış stili olmasıdır. Bunu yaygınlaştırmak için yaklaşık 3-4 yıldır uğraşıyoruz ve federasyonumuz kuruldu. Sağ olsun Federasyon Başkanımız Cengiz Bey yarışmamıza geldi. Şuanda yarışmamız üniversiteler kız ve erkek, kulüpler kız, erkek 10 yaş altı 10, 14, 15 ve 17 grupları olmak üzere ve bireysel kadın ve erkek birincileri şeklinde sürüyor. Yaklaşık 200’ün üzerinde sporcu katılımı oldu. 36 ya yakın bir üniversitede kulüp katılımı var. Katılımdan çok memnunuz coşkulu geçiyor” ifadelerine yer verdi.

3. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmasında bireysel erkekler katagorisinde Erbaa Gençlik Ve Spor Kulübü sporcusu İbrahim Özlü birincilikle, Bozok Üniversitesi sporcusu Hüseyin Altıparmak ikincilikle, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi sporcusu Ferhat Yöndemli üçüncü olarak tamamladı. Bireysel kadınlar katagorisinde ise Çınar Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Hatun Suluk birinci olurken, Cumhuriyet Üniversitesi sporcusu Seher Bolat ikinci, Akdeniz Üniversitesi sporcusu Tuğçe Taşkın üçüncü olarak tamamladı. Erkekler Spor Kulüpleri sıralamasında ise Erba Gençlik Spor Kulübü 159 puanla birinci, Danişment Okçuluk Kulübü 159 puanla ikinci, Çınar Gençlik Ve Spor Kulübü 158 puanla üçüncü oldu. Üniversite kategorisi erkeklerde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 192 puanla birinci, Bozok Üniversitesi 155 puanla ikinci, Akdeniz Üniversitesi 142 puanla üçüncü oldu. Üniversite kategorisi kadınlarda 143 puan alan Akdeniz Üniversitesi 1 birinci olurken, 126 puan alan Akdeniz Üniversitesi 2 ikinci oldu. 120 puan alan Cumhuriyet üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı. 15-17 yaş katogorisinde ise 47 puanlı iki sporcunun aralarında yaptıkları final karşılaşmasının ardından Mustafa Burak Avcı birinci, Recep Kılıç ikinci olurken, Muhammed Salim Akgöz ise 46 puanla üçüncü oldu.

02/03/2020 14:47
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ