SORGUNUN VOLEYBOLCU EFELERİ,AFYONLU EFELERİ DEVİRDİ: 3-2

SORGUNUN VOLEYBOLCU EFELERİ,AFYONLU EFELERİ DEVİRDİ: 3-2

AXA Sigorta Efeler Ligi 10’uncu hafta karşılaşmasında Sorgun Belediyesporlu Efeler, Afyon Belediye Yüntaşlı Efeleri 3-2 yendi.

Sorgun Kapalı Spor Salonu’nda Çarşamba günü oynanan maça Sorgun Belediyespor çok iyi başladı. Setin hemen başlarında üst üste aldığı sayılarla bir anda farkı 5 sayıya çıkararak durumu 10-5 yapan Sorgun Belediyespor karşısında Afyon Belediye Yüntaş hocası Burak Hascan teknik molayı beklemeden mola almak zorunda kaldı.

Mola sonrası iyi oyununu sürdüren takımımız ilk teknik molaya da 12-8 önde giren taraf oldu.Konuk ekibin bütün değişikliklerine rağmen üstünlüğü rakibine vermeyen temsilcimiz bir ara farkı 6 sayıya kadar çıkararak sette durumu 16-10 yaptı.Aradaki sayı farkını bir türlü kapatamayan konuk ekip Afyon Belediye Yüntaşspor, durum 22-17 olunca ikinci molasını da almak zorunda kaldı.  Molada yine biz iyi döndük ve 3-1 lik bir seriyle seti 25-18 kazandık.Maçın ikinci seti karşılıklı sayılarla başladı.  Afyon Belediye Yüntaş ilerleyen dakikalarda üstünlüğü ele geçirerek farkı üç sayılık bir fark yakaladı ve durumu 12-9 yaparak teknik molaya önde gitti.Mola sonrası yine karşılıklı sayılar vardı ve durum 14-12 olunca Sorgun Belediyespor ilk molasını aldı.Afyon Belediye Yüntaş mola sonrası aldığı sayılarla farkı 4 sayıya kadar çıkardı ve durumu 18-14 yaptı. Bu arada biraz toparlanan Sorgun Belediyespor farkı üçe indirdi. Skor 21-18 olunca bu kez Afyon Belediye Yüntaş molası geldi.Mola sonrasında oyuncularımız üst üste hatalar yapınca ikinci setin sahibi 25-21 ile Afyon Belediye Yüntaş oldu.

Maçın üçüncü setinde Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımının bariz üstünlüğü vardı. Konuk ekip henüz setin başlarında ardı ardına aldığı sayılarla durumu 7-2 yaptı. Bu arada servise geçen Cepeda etkili servislerle aradaki farkın kapanmasında önemli bir rol oynadı ve sette skor 10-10 oldu. Konuk ekip 2-1 lik bir seri ile durumu 12-11 yaptı ve teknik molaya önde girdi.Mola sonrası her iki takımda birbirine üstünlük sağlamaya çalıştı. Karşılıklı sayılarla geçen bu sette çekişme set sonuna kadar sürdü. 22-22 beraberlikle set sonuna yaklaşan iki takımdan Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Takımı, oyuncularımızın yaptığı hataları affetmedi ve bu seti de 25-22 kazanarak setlerde 2-1 öne geçti.Maçın dördüncü setinde takımımız adeta rakibini parkeden sildi ve ilk teknik molaya 12-3 gibi 9 sayılık bir farkla girdi. Mola sonrası ve set sonu bu kez bizim çok bariz bir üstünlüğümüz vardı ve seti de 25-17 gibi açık farkla kazanan taraf biz olduk.

Final seti büyük bir heyecana sahne olurken, Sorgun Belediyespor 8-6 öne gçti ve saha değişimine önde giren taraf oldu. Saha değişimi sonrası bu kez rakibinin hatalarını affetmeyen taraf Sorgun Belediyesporlu efeler oldu. Final setini 15-11 alan Sorgun Belediyespor böylelikle haftalar süren galibiyet hasretine son vererek maçı 3-2 kazanan taraf oldu.

Voleybol: AXA Sigorta Efeler Ligi

Salon: SorgunHakemler: Tuncay Kandemir, Hüseyin OkumuşSorgun Belediyespor: Samet Ahmet Baltacı, Selim Demir, Pavlovic, Murat Palavar, Cepeda, Cirovic (Umut Demir, Mesut Akman, Berkant Hızarcı, Yiğit Yıldız, Burhan Zorluer, Rahmi Çağlar Aksoy, Kadir Gürkan Uz)Afyon Belediye Yüntaş: Vefa Yılmaz, Sket, Poglajen, Berkan Eryüz, Lima, Ömer Furkan Dur (Can Ayvazoğlu, Fatih Ürün, Alperay Demirciler, Görkem Sertel, Okay Serçe, Hasan Balcıoğlu, Enaboifo, Yılmaz Takmak)

Setler: 25-18, 21-25, 22-25, 25-17,  15-11

Süre: 141 dakika (24, 32, 35, 29, 21)

(sorgunpostasi.com)

30/10/2020 21:05
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ